Hrvatska
StoryEditor

Tvrtka Beta Tau Beta razvila aplikaciju ePolicija koju koristi MUP

12. Travanj 2016.
Piše:
lider.media

Uz trenutni pristup središnjoj bazi podataka Ministarstva unutrašnjih poslova putem prijenosnih uređaja, nova aplikacija – bržim pristupom informacijama - omogućuje policiji i bolju prevenciju zločina i brže istrage zlodjela koja su se već dogodila.

Softver koji koristi policija u Hrvatskoj proizvela je tvrtka Beta Tau Beta, tvrtka partner kompanije IBM, a primjenjuje se na tablet uređajima i mobilnim telefonima. Aplikacija je proizvedena uz pomoć platforme IBM MobileFirst  koja integrira podatke iz više izvora. Jedan od izvora podataka je i mainframe računalo IBM z Systems. IBM MobileFirst je fleksibilno programsko okruženje u kojem se brzo izrađuju aplikacije za najrazličitije namjene. Razvoj sustava primijenjenog u Ministarstvu unutrašnjih poslova financirao je HAKOM (Hrvatska regulatorna agencija za mrežne industrije) putem svog Programa razvoja internetskih i širokopojasnih usluga u Republici Hrvatskoj.

Uz trenutni pristup središnjoj bazi podataka Ministarstva unutrašnjih poslova putem prijenosnih uređaja, nova aplikacija – bržim pristupom informacijama - omogućuje policiji i bolju prevenciju zločina i brže istrage zlodjela koja su se već dogodila. Aplikacija ePolicija, koju je osmislila tvrtke Beta Tau Beta, osvojila je prvo mjesto na natjecanju IBM 2015 Mainframe Mobile App Throwdown, u kategoriji rješenja koje razvijaju poslovni partneri. Nagrada je dodijeljena prošlog svibnja u Las Vegasu.

S novim sustavom – aplikacijom za mobitele i druge prijenosne uređaje - policajci u Hrvatskoj povezani su sa središnjom bazom podataka Ministarstva unutrašnjih poslova, što im omogućava lakše utvrđivanje činjenica jer analizu integriranih skupova podataka mogu provesti odmah, na mjestu događaja zbog kojeg su intervenirali. To skraćuje razdoblje od stjecanja uvida u slučaj do donošenja odluka.

18. travanj 2024 14:53