Hrvatska
StoryEditor

U Splitu se gradi 206 POS stanova, najviša cijena 1100 eura po kvadratu

12. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

Nakon višegodišnje stanke ponovno se pokreće program društveno poticane stanogradnje u Splitu, javljaju iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

-Budući da je program POS-a trenutno najpovoljniji način rješavanja stambenog pitanja a s obzirom na izrazito veliki interes građana, na poticaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, državna Agencija za pravno posredovanje i promet nekretninama (APN) i Grad Splitu krenuli su realizaciju projekta POS-a na lokaciji Kila 3 u Splitu - kažu.

Kako smatraju u ministarstvu, investicija ukupne vrijednosti od 156 milijuna kuna koristit će i građevinskom sektoru a grad Split će osim povoljnih stanova svojim sugrađanima ovim projektom dobiti komunalno i urbanistički kvalitetno uređen dio grada.

U prvoj će se fazi graditi 206 stanova, najveće predvidive cijene po m2 u iznosu od 1.100 eura, uz jedinstvenu kreditnu liniju s prosječnom kamatnom stopom od 3,9%. kroz koju se na poticajima države ostvaruju uštede za kupca u iznosu od 20 do 30 tisuća eura, ovisno o veličini stana.

21. svibanj 2024 18:31