Hrvatska
StoryEditor

Vidošević odstupa samo ako se navodi iz istrage pokažu istinitima

22. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

Po prvi put nakon što je krenula afera sa fiktivnim računima, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević okupio je jučer u središnjici HGK predsjednike svih županijskih komora. U HGK-ovom odjelu za odnose s javnošću tvrde kako je riječ o redovitom sastanku, no tema o kojoj se razgovaralo sasvim sigurno nije bila redovita.

Vidošević je na sastanku, kako prenosi Glas Slavonije, navodno od županijskih predsjednika zatražio podršku, i ne namjerava lako odstupiti s mjesta na kojem je punih 18 godina. Redoviti bi se sastanak, da nije bilo uhićenja Zdenke Peternel, održao tek u petak, no pomaknut je za četiri dana ranije.

Kako se i pretpostavljalo, Vidošević nije na tom sastanku ponudio ostavku, a njegovi pobornici tvrde da su procedure izbora i opoziva u HGK-u kompleksne i komplicirane.

Ipak, Slobodna Dalmacija piše kako su na pitanje hoće li prvi čovjek HGK dati ostavku dobili odgovor kako će Vidošević odstupiti „ukoliko se navodi pokažu istinitima“, iako nije jasno u kojem će trenutku Vidišević navode iz istrage smatrati istinitima.

Na pitanje hoće li HGK na bilo koji način pomagati Peternel tijekom postupka, te kakav je njezin status u Komori, Komorina Služba za odnose s javnošću i izdavaštvo odgovorila je sljedeće:

„HGK će tijekom postupka, kao i do sada, maksimalno surađivati s nadležnim tijelima. Status gđe. Peternel razmatrat će se na predstojećim sjednicama organa HGK“.

16. svibanj 2024 12:20