Hrvatska
StoryEditor

Virovitička tvrtka Contorte ulaže šest milijuna eura i otvara 180 radnih mjesta

14. Ožujak 2016.
Piše:
lider.media

Uspješan hrvatski proizvođač namještaja, virovitička tvrtka Contorte d.o.o. seli se u prostore gdje se do sada održavao sajam Vroexpo.

- Radi se o ulaganju od šest milijuna eura, a u konačnici će biti zaposleno čak 180 novih djelatnika - većinom srednje stručne spreme, stolara te drvnih tehničara, ali i visokoobrazovanog kadra. Sredstva za novu investiciju dijelom će se povlačiti iz strukturnih fondova Europske unije, komercijalne banke u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR) a uložit će se i dio vlastitih sredstava - kaže Hrvoje Vampovac, direktor Contortea.

Ono što nije nezanemarivo jest i činjenica, kako navode iz Contortea, da će se raditi isključivo o domaćim dobavljačima, što će dodatno pojačati značenje investicije za daljnji razvoj cijele Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice, piše Glas Slavonije. Taj projekt proizvodnog pogona finalizacije proizvodnje drva, odnosno proizvodnje namještaja, tvrtka Contorte je predstavila na nedavnom međunarodnom sajmu Viroexpo u Virovitici.

20. svibanj 2022 05:48