Hrvatska
StoryEditor

Vlada nabavlja nove mobitele vrijedne 40 milijuna kuna

09. Svibanj 2013.

Vladina služba za odnose s javnošću je potvrdila da je 2. svibnja objavljen javni poziv za nabavu javne govorne, podatkovne i mješovite usluge te dopunske i pomoćne usluge u pokretnoj i elektroničkoj komunikacijskoj mreži, zajedno s GSM telefonima i SIM-karticama za korištenje tih usluga.

- Državni ured za središnju javnu nabavu objavio je 2. svibnja 2013. godine poziv i dokumentaciju za nadmetanje u otvorenom postupku javne nabave za javne govorne, podatkovne i mješovite usluge te dopunske i pomoćne usluge u pokretnoj i elektroničkoj komunikacijskoj mreži, zajedno s uređajima (GSM telefoni i 3G/4G modemi) i s elektroničkim karticama (SIM-kartice) za korištenje tih usluga.Poziv je objavljen iz razloga što dosadašnji okvirni sporazum ističe 29. srpnja 2013. pa je nužno provesti novi postupak objedinjene javne nabave - stoji u priopćenju kojim je Vlada reagirala na medijske napise o nabavci mobilnih telefona za službenike u Vladi i drugim državnim tijelima.

U priopćenju se ističe da je prethodni postupak javne nabave proveden 2011., da je tada prvi put proveden objedinjeno za više tijela, što je donijelo uštedu od 60 posto u odnosu na ranije troškove mobilne telefonije, budući je prije toga svaka institucija opremu nabavljala za sebe.

- U netom raspisanu javnu nabavu uključeno je znatno više tijela državne uprave nego prije dvije godine, točnije njih 35, pa se očekuju i dodatne uštede. Procijenjena vrijednost ove javne nabave iznosi 40 milijuna kuna, dok je procijenjena vrijednost nabave prema okvirnom sporazumu iz 2011. godine iznosila 47 milijuna kuna - stoji u priopćenju.

Dodaje se da je riječ o okvirnoj procjeni te da u Vladi očekuju da će nabavljene usluge na kraju biti i znatno jeftinije. - Dakle, Vlada, kao i ostala tijela državne uprave, itekako vodi računa o troškovima i upravo je ova javna nabava prava potvrda odgovornog ponašanja prema sredstvima državnog proračuna - poručili su iz Vlade.

14. svibanj 2024 18:35