Hrvatska
StoryEditor

Vrdoljak: Odbili smo dati Petroviću analizu, ali nema sukoba

28. Svibanj 2014.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak potvrdio je danas da je Ministarstvo službeno odbilo dati predsjedniku Nadzornog odbora Ine Siniši Petroviću stručnu analizom poslovanja Ine, da je riječ o dokumentu koji će biti dio arbitražnog postupka pokrenutog protiv MOL-a, pa je prema tome tajan, te poručio da ne postoje sukobi između vladinih pregovarača i njenih predstavnika u Nadzornom odboru Ine.

"Točno je da me je predsjednik Nadzornog odbora Ine Siniša Petrović tražio stručnu analizu poslovanja Ine koju je izradila konzultantska kuća AT&Kearney, a što je Ministarstvo gospodarstva i službeno odbilo. Moram napomenuti da je riječ o dokumentu koji će biti dio arbitražnog postupka koji je Hrvatska pokrenula protiv MOL-a, pa je prema tome i taj dokument tajan", izjavio je Vrdoljak zamoljen da komentira medijske napise o navodnom raskolu u Vladi zbog Ine jer je studiju odbio dati Petroviću.

Ministar gospodarstva ističe da je analizu poslovanja Ine, koju je napravila konzultantska kuća, naručila i platila Vlada RH i da je to vlasništvo hrvatske države.

"Stoga, Vlada nema nikakve obveze Ini davati tu analizu, koja je ponavljam u vlasništvu Hrvatske i važan je dio arbitražnog postupila protiv MOL-a. S druge strane sam, kao predstavnik drugog najvećeg vlasnika u Ini, tražio od Ine dokumente o poslovanju te tvrtke, što je Ina odbila", rekao je Vrdoljak.

Zaključno naglašava " da ne postoje nikakvi sukobi između vladinih pregovarača i predstavnika Vlade u Nadzornom odboru Ine".

Današnji "Večernji list" u članku naslovljenom "Vrdoljak Petroviću: Ne dam ti studiju o MOL-u, to je tajna" ističe kako je riječ o apsurdu jer glavni pregovarač s MOL-om ne vjeruje šefu Nadzornog odbora Ine, a obojicu je postavila Vlada.

U tekstu s nadnaslovom "Raskol u Vladi - Ministar protiv šefa Nadzornog odbora Ine", uz ostalo, se navodi kako je "stanje takvog teškog nepovjerenja između glavnog Vladina pregovarača i glavnog zastupnika u Nadzornom odboru Ine dugoročno neodrživo" te kako će taj sukob "dodatno destabilizirati ionako vrlo osjetljivu situaciju u pregovorima Vlade i MOL-a".

17. svibanj 2024 15:15