Hrvatska
StoryEditor

Za zapošljavanje, socijalnu uključenost, obrazovanje i dobro upravljanje gotovo dvije milijarde eura

25. Svibanj 2016.
Piše:
lider.media

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava je organiziralo sustav za uspješno povlačenje europskog novca i dobilo akreditaciju za korištenje milijardu i 850 milijuna eura do 2020. godine. Za proračun su spašena i značajna sredstva za zapošljavanje mladih.

- Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava dobilo je akreditaciju za korištenje milijardu i 850 milijuna eura iz Europskog socijalnog fonda za period 2014. - 2020. za zapošljavanje, socijalnu uključenost, obrazovanje i dobro upravljanje. Ovime smo u proteklih 100 dana dokazali da znamo i možemo osigurati uspješno povlačenje europskih sredstava, izjavila je nakon sjednice Vlade Nada Šikić, ministrica rada i mirovinskoga sustava.

- Ovom akreditacijom spriječili smo i povrat sredstava u blagajnu Europske komisije u iznosu od 150 milijuna kuna predujma za potrebe zapošljavanja mladih. Do sada smo od tog iznosa potrošili nešto više od 78 milijuna kuna i zaposlili 3.800 mladih  putem mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u sklopu Inicijative za zapošljavanje mladih. Sve aktivnosti iz ove inicijative nastavljaju se i dalje intenzivno provoditi, kao i ostale mjere aktivne politike tržišta rada koje su neopravdano bile zapostavljane protekle četiri godine. U narednom razdoblju želimo prilagoditi mjere potrebama tržišta rada, a ne nezaposlene prilagođavati mjerama kao do sada.

03. veljača 2023 01:12