Svijet
StoryEditor

Chomsky: Trump bi mogao lažirati teroristički napad kako bi zadržao potporu birača

30. Ožujak 2017.

Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa mogla bi organizirati teroristički napad pod lažnom zastavom (eng. false-flag) u cilju zadržavanja potpore birača nakon što shvate da su njegova obećanja ‘izgrađena na pijesku‘, rekao je poznati filozof Noam Chomsky.

Pripadnik intelektualne ljevice smatra kako će na kraju krajeva američka radna snaga, odnosno Trumpovo biračko tijelo, shvatiti da predsjednikova retorika pomaže radničkoj klasi, ali politika koju provodi je divlja i štetna, prenosi portal Independent.

>>>Prosvjed protiv Trumpa projekcijama filma ‘1984’ po Orwellovu predlošku

Dan ranije, Trump je iznio nacrt zakona koji će zamijeniti zakon pristupačne skrbi bivšeg predsjednika Baracka Obame. Prema procjenama, ako taj zakon prođe, 24 milijuna ljudi moglo bi ostati bez osiguranja.

-Kako bi održali svoju popularnost, Trumpova administracija će morati pokušati pronaći način da povrate potporu i promjene diskurs od politike koju vode, rekao je Chomsky

Početkom tjedna Trump je potpisao novi zakon o ukidanju odredbe namijenjene zaštiti radnika od krađe plaća. Tijekom Obamine vladavine kažnjavane su tvrtke koje nisu isplaćivale radnike.

>>>Trump poništio Obamine mjere o klimi, ‘završio rat protiv ugljena’

Kongresnici Republikanske stranke rekli su da su takvi propisi previše ograničavajući i uništavaju radna mjesta. Također, zatražili su ukidanje zakona koji radnicima osigurava plaće i sigurna radna mjesta.

Trump je u ponedjeljak potpisao dokumente kojima povlači zakon koji je tvrtke sprječavao da krše prava zaposlenika kao što su zdravstvo, sigurnost radnog mjesta, minimalne nadnice i prekovremeni rad.

16. travanj 2024 11:42