Svijet
StoryEditor

Crna Gora ne odustaje od autoceste

29. Siječanj 2013.

Crnogorski premijer Milo Đukanović kazao je u utorak novinarima da Crna Gora nije odustala od izgradnje autoceste od Bara do granice sa Srbijom te da početak realizacije tog projekta očekuje sredinom ove godine.

-Ni slučajno nismo odustali od projekta i dalje to držimo u rangu najvećeg investicijskog prioriteta Crne Gore- naveo je Đukanović, dodajući da se ovih dana ‘intenzivno razgovara sa dva potencijalna partnera‘

-Jedan je kineski partner, kompanija za telekomunikaciju i infrastrukturu CCCC International (China Communications Construction Company International) i kao financijer kineska Exim banka, a drugi potencijalni partner je konzorcij Bechtel-Enka- rekao je Đukanović Radiju Crne Gore.

Prema njegovim riječima, koju god ponudu odabrali moglo bi se krenuti u realizaciju projekta sredinom godine, a prva faza od Podgorice do Mateševa bi mogla biti gotova za ne duže od četiri godine.

Projekt izgradnje autoceste od Bara do granice sa Srbijom do sada su bezuspješno pokušavali započeti hrvatski konzorcij s Konstruktorom na čelu, grčko-izraelski konzorcij Aktor-Šikun binui, kao i neke kineske kompanije.

28. travanj 2024 19:29