Svijet
StoryEditor

Svijet uz kavu: Žalovanje princa Harryja, krokodili u Sidneyu, Dubai bez papira do 2021. godine...

18. Travanj 2017.

LONDON - Britanski princ Harry otkrio je kako se nije mogao suočiti sa smrću majke princeze Diane te konačno nakon dugotrajnog razdoblja nemira potražio savjete. Tridesetdvogodišnji brat princa Williama rekao je za Daily Telegraph da je proživio gotovo dva desetljeća "ne misleći" o majčinoj smrti. Diana, princeza od Walesa, poginula je  u automobilskoj nesreći s Dodijem al Fayedom u Parizu 1997. dok su ih lovili paparazzi na motorkotačima. Harry je u to doba bio 12-godišnji dječak.Harry je rekao listu da nije prošao razdoblje žalovanja sve do kasnih dvadesetih: "Moj način suočavanja s tim bio je guranje glave u pijesak i odbijanje da ikad pomisilim na nju, jer - što bi mi to pomoglo?" On je kazao da je prigušio osjećaje nakon Dijanine smrti koja je "dosta ozbiljno utjecala ne samo na moj osobni život nego i na posao". Harry je otkrio da je konačno potražio savjet nakon razdoblja kako je sam rekao "totalnog kaosa".

>>>Kraljevska beba – zlatna koka

SYDNEY - Par koji se na Uskrs šetao uz potok u Sydneyu bio je nemalo iznenađen kad je spazio krokodila koji se sunča, javljaju mediji u ponedjeljak. Aaron Hughes rekao je kako je šetao duž potoka Salt Pan u južnom predgrađu Sydneya sa svojom ženom kad su vidjeli krokodila kako se sunča  na rubu potoka."Nismo mogli vjerovati svojim očima", rekao je za radio ABC. Krokodila ima na sjeveru zemlje no u Sydneyu su rijetkost. Krokodil  je bio mlad, dug oko 80 centimetara. Hugh se sjetio kako je objavljeno da su dva mlada krokodila nestala iz obližnjeg parka s divljim životinjama  3. ožujka. Pokupio je krokodila i kod kuće ga je stavio u kadu dok ne stignu čuvari parka. Čuvari su bili zahvalni za povratak svog nestalog krokodila koji će kad odraste biti dug oko dva metra, a možda i više.

DUBAI - Dubai planira okončati uporabu papira u vladi do 2021. godine, rekao je u nedjelju viši vladin dužnosnik. Regionalno poslovno središte Dubai, jedno od sedam emirata koji čine Ujedinjene Arapske Emirate, kani isprintati posljednji vladin dokument do te  godine, prema izjavi princa Hamdana Bin Mohameda. "Vjerujem da budućnost zahtijeva ozračje u kojemu će vlada raditi bez papira te u kojemu će se fokusirati na planove za postizanje najboljih standarda za ljude", rekao je princ u izjavi za novinare. Asistent voditelja projekta Smart Dubai Office Junis al Naser rekao je da je "svrha pružiti pravu instituciju s pravim podacima koji su nam potrebni",  te dodao da će to "omogućiti izmjenu otvorenih i zajedničkih podataka između javnosti i privatnog sektora te pojedinaca". Projekt Smart Dubai već nudi oko 1000 usluga državne uprave  a kani ponuditi 1129 usluga do 2021.

16. kolovoz 2022 13:10