Svijet
StoryEditor

UniCredit pred reorganizacijom

19. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Talijanska banka UniCredit ponovo planira reorganizaciju, kazao je njezin izvršni direktor Federico Ghizzoni u ponedjeljak, umanjujući pritom mogućnost zatvaranja dodatnih podružnica odnosno ukidanja još radnih mjesta.

Na konferenciji održanoj u donjem domu talijanskog parlamenta Ghizzoni je kazao da banka ‘preispituje organizaciju grupe‘ kako bi stvorila uvjete za efikasnije poslovanje.- Uskoro ćemo obavijestiti javnost o tome - kazao je izvršni direktor UniCredita, ne navodeći detalje. Austrijska agencija APA prenosi njegovu izjavu da će preustroj biti proveden i u Italiji i u inozemstvu.

Na novinarsko pitanje znači li to da će banka zatvarati podružnice ili ukidati radna mjesta, odgovorio je: Već smo zatvorili 800 podružnica u proteklih nekoliko godina i nisam siguran da ljudi to žele. Dodao je da bi novi otkazi, povrh onih 6.150 koje je banka najavila prošle godine, bili ‘teški s obzirom na aktualne prilike u gospodarstvu‘.Potvrdio je da se grupa namjerava širiti u Kini, gdje već ima tri filijale a želi otvoriti još dvije. 

- Treba ishoditi odgovarajuće dozvole, na koje se u Kini može čekati tri mjeseca ali i tri godine - podsjetio je Ghizzoni. Izvršni direktor najveće talijanske banke po imovini izložen je pritisku da poveća zaradu UniCredita kojeg trenutno - kao i ostale talijanske banke - teško pogađa dužnička kriza u eurozoni. Banka je 2010. reorganizirala poslovnu strukturu u Italiji pripajanjem sedam regionalnih banaka središnjici.

15. svibanj 2024 19:13