Svijet
StoryEditor

Wikipedia proglasila Daily Mail nepouzdanim izvorom i zabranila ga

11. Veljača 2017.

Urednici u Wikipediji proglasili su Daily Mail nepouzdanim izvorom i objavili kako više neće dozvoljavati navođenje te novine kao izvor informacije na svojim stranicama.

Prema pisanju Independenta, rasprava o tome trebaju li ograničiti navođenje Daily maila kao izvor informacije, urednici Wikipedije zaključili su da je novina nepouzdana te da izvor treba ograničiti, pogotovo kada postoje drugi izvori koji potvrđuju određene tvrdnje objavljene na Wikipediji.

>>>Wikipedia u lovu na 1.000.000.000 korisnika

- Zaključili smo kako Daly Mail ne provjerava činjenice, senzacionalistički je i izmišlja priče- zaključili su urednici. Svoju odluku priopćili su korisnicima Wikipedije putem društvenih mreža i nisu se svi složili s njihovim postupkom. Pojedini korisnici istaknuli su kako čitateljstvo treba samostalno odlučivati koliko je izvor, u ovom slučaju Daily Mail, pouzdan, dok su drugi pozdravili njihov čin.

Uredništvo Wikipedije samo je dodalo kako valja koristiti druge izvore informiranja, ako je to moguće, te pozvali korisnike da izbace citate iz svojih tekstova, a koji su iz Daily Maila.

25. travanj 2024 18:50