Svijet
StoryEditor

Yahoo postaje Altaba, temeljno poslovanje prodaje Verizonu, a Marissa Mayer napušta svoj položaj

10. Siječanj 2017.

Yahoo je objavio u ponedjeljak kako će u budućnosti poslovati pod imenom Altaba Inc, a osnovnu djelatnost tvrtke preuzet će kompanija Verizon Communications, nakon čega će i izvršna direktorica Marissa Mayer napustiti svoj položaj.

Sukladno dogovoru, Yahoo će prodati Verzionu svoje temeljno internetsko poslovanje, koje uključuje digitalno oglašavanje, e-mail i medijske alate, za 4,83 milijarde dolara.

>>>Jesu li Marissi Mayer “odbrojani dani” na čelu Yahooa?

Uvjeti tog posla mogli bi biti izmijenjeni, a cijela transakcija možda čak i otkazana, nakon što je otkriveno kako je Yahoo dvaput bio izložen hakerskom napadu, odnosno krađi podataka; u jednom slučaju ukradeni su podaci o 500 milijuna korisnika, dok je u drugom ta brojka premašila milijardu.

Čelnici Verizona su izjavili da dok ne vide snažnu stratešku usklađenost s Yahoom, nastavit će istraživati slučajeve krađe podataka.

Još pet direktora u Yahoou će podnijeti ostavke nakon sklapanja posla s Verizonom, objavio je Yahoo u izvještaju regulatoru objavljenom u ponedjeljak.

Ostali direktori će upravljati Altabom, kompanijom čija će primarna imovina biti 15-postotni udjel u kineskoj kompaniji za internetsku trgovinu Alibabi i 35,5 posto udjela u japanskoj podružnici Yahooa.

23. srpanj 2024 07:40