Aktualno
StoryEditor

Dalić: Vlada od Agrokora očekuje transparentnost, rješenja za velike i male dobavljače

21. Ožujak 2017.

Devetnaest Agrokorovih dobavljača, među kojima su Dukat, Vindija, Franck, Podravka i Kraš, bili su u Ministarstvu gospodarstva gdje se održao sastanak s ministricom gospodarstva Martinom Dalić i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem.

Kako javlja reporterka N1 televizije Katarina Brečić, sastanak je trajao oko dva sata, a završio je oko 18 sati. Sastanak najvećih dobavljača Agrokora u Krašu, koji potražuju veći dio od 16 milijardi kuna ukupnoga duga, održan je dan ranije.

Nakon sastanka medijima se kratko obratila minsitrica Dalić:

‘‘Vlada očekuje od uprave Agrokora da iznađe rješenja koja će osigurati stabilnost za zaposlenike i dobavljače, ali pritom mislim na sve dobavljače, a ne samo ove s kojima smo se sastali. Posebno mislim na male dobavljače. Dobavljači su otvoreno kazali da žele i očekuju otvoreniju i jasniju komunikaciju s kompanijom i bankama i u tome ih Vlada podržava. Njihovi napori i aktivnosti u osiguravanju tijeka robe važni su za budućnost Agrokora. Očekuju da budu upoznati sa svim procesima u kompaniji i da sudjeluju u planu restrukturiranja, a Vlada ih i u tome također podržava jer sama stabilnost kompanije o njima uvelike ovisi‘‘, rekla je.

Na sastanku u Ministarstvu gospodarstva bili su predstavnici Vindije, Dukata, Kraša, Atlantic Tradea, Podravke, Francka, Mlinara, Agrofructusa, Logistike Violete, Carlsberga Croatia, Saponije, Kandita, Perutnine Ptuj - Pipo, Meggle Hrvatska, Badela 1862, Moslavina voća, BAT-a te Coca-Cole HBC Hrvatska.

Krizni sastanak najvećih dobavljača Agrokora u Krašu, koji potražuju veći dio od 16 milijardi kuna ukupnoga duga, održan je dan ranije.

>>>Završio sastanak 5 dobavljača o Agrokoru, prvi izašli predstavnici Kraša

Iz Agrokora su u priopćenju za javnost naveli da rade na novom poslovnom modelu koji će zaštiti sve dionike, te da su pozicija i opstojnost kompanija u koncernu neupitni. Najveća ruska banka Sberbank, jedan od glavnih kreditora Agrokora, u ponedjeljak je za Hinu potvrdila sastanak s glavnim bankama-vjerovnicima Agrokor koncerna tijekom kojeg su, uz pomoć konzultanata dogovorni prvi koraci, odnosno priprema plana likvidnosti Agrokora za sljedeća tri mjeseca.

>>>Sberbank: Činimo sve što je moguće da podupremo Agrokor

21. svibanj 2024 10:02