Aktualno
StoryEditor

Hangar 18 našao strateškog partnera i otvara tvornicu televizora u Koprivnici

29. Svibanj 2019.

Jedini hrvatski proizvođač pametnih telefona ove jeseni u Koprivnici namjerava otvoriti tvornicu za proizvodnju i sklapanje televizora. Osim toga planira razvijati još pedesetak proizvoda, od električnog romobila do pametnog zvona, za što nema dovoljno vlastitog novca, a banke su nezainteresirane. Zato je pronađen investitor koji će sve to pogurati 

Koprivnički Hangar 18, jedini hrvatski proizvođač pametnih telefona, od osnutka 2005. prošao je vrlo zanimljivu preobrazbu od male do srednje velike tehnološke tvrtke. U početku se bavio maloprodajom, a sad je vlasnik nagrađivanog brenda pametnog telefona Noa te proizvodi televizore, tablete, računala i dodatnu opremu.

Mario Kralj, osnivač, vlasnik i direktor tvrtke, najavljuje nam da će ove jeseni u Koprivnici otvoriti tvornicu za proizvodnju i sklapanje televizora, koje Hangar 18 izvozi u Italiju, Sloveniju, Crnu Goru, Makedoniju i Irsku, a uskoro će i u Slovačku i Češku.

Kralj kaže da je potražnja za njihovim televizorima veća nego što trenutačno mogu proizvesti.

Zasad televizore Noa sklapa deset radnika u nedavno sagrađenom logističkom centru Hangar 18, čija je vrijednost sedam milijuna kuna, od čega je dva i pol milijuna kuna nepovratnih sredstava iz fondova Europske unije. Svi poslovni prostori kompanije njezino su vlasništvo: upravna zgrada, logistički centar i servis, samo će tvornica biti smještena u gradskom prostoru.

No Kralj najavljuje da u budućnosti planira i gradnju razvojnog centra te novu tvornicu.

Svi ti planovi nadovezuju se na najvažniji plan: u Hangar 18 na jesen će ući strateški partner, o kojem Kralj zasad ne želi davati više informacija.

Više o kompaniji Hangar 18 koja bi svojim pametnim telefonima mogla konkurirati najvećim proizvođačima poput Samsunga, Applea u Huaweija, čitajte u novom broju tiskanog i digitalnog Lidera.

24. travanj 2024 04:32