Aktualno
StoryEditor

Hrvatski proizvođač električnog bicikla na Business Boosteru

08. Listopad 2018.

Hrvatski Visiobike sudjelovat će na The Business Booster, vodećem svjetskom događanju za inovacije iz područja održive energije, u Kopenhagenu.

Više od 700 sudionika, predstavnika industrije i poslovnog svijeta iz više od 30 zemalja, među kojima će biti i hrvatski Visiobike, sudjelovat će na The Business Booster, vodećem svjetskom događanju za inovacije iz područja održive energije, koji će se održati u Kopenhagenu od 17. do 18. listopada. Na konferenciji će biti predstavljeno 150 najnovijih tehnoloških rješenja za održivo korištenje energije, a hrvatski startup Visiobike dobio je priliku sudjelovanja osvojivši drugo mjesto na državnom finalu InnoEnergy PowerUp, natjecanju u organizaciji Invento Capital Partnersa, predstavnika InnoEnergya u Hrvatskoj.

Visiobike proizvodi i prodaje električne bicikle i baterijske pakete, a trenutačno je u potpunosti fokusiran na razvoj i proizvodnju baterijskih paketa za proizvođače električnih bicikala te izvoz.

>>> Odabrani hrvatski finalisti najvećeg europskog natjecanja PowerUp!

- Od Business Boostera očekujemo mnoštvo novih kontakata iz industrije te posljedično i potencijalnih klijenata. Također, posebno nam je važna inicijativa InnoEnergyja European Battery Alliance koja pozicionira proizvodnju baterijskih ćelija i paketa kao ključnu granu industrije na razini Europske unije - izjavio je Marko Matenda, osnivač Visiobikea.

TBB konferencija otvara nove prilike za umrežavanje i uvid u najnovija tehnološka rješenja iz domene održive energjje. Od 2014. investicije u održivu energiju u svijetu su porasle za 25 posto, a budući da Europa do 2030. treba smanjiti emisiju stakleničkih plinova za najmanje 40 posto, važno je generirati komercijalno održiva tehnološka rješenja iz domene održive energije.

28. travanj 2024 10:00