Aktualno
StoryEditor

LG ‘zaposlio‘ robota vodiča i čistača u seulskoj zračnoj luci Incheon

23. Srpanj 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=fa_fShHwtn0

U pripremi za Zimske olimpijske igre naredne godine u Južnoj Koreji, elektronski gigant LG testira nove robote na najvećem aerodromu u zemlji. Od prošloga tjedna međunarodna zračna luka Incheon u Seulu bit će dom najnovijim prototipovima robota: robot-vodič kroz zračnu luku i robot za čišćenje aerodroma, preonosi the Verge.

>>>VIDEO: Roboti od 400 hamburgera na sat kradu tinejdžerske poslove

Roboti su prvi put predstavljeni na CES-u ranije ove godine, i oboje rade točno ono što njihova imena ukazuju. Robot-vodič se kreće na terminalima, spreman da putnicima pruži upute i informacije o vremenu ukrcavanja. Govori četiri jezika - korejski, engleski, kineski i japanski, a korisnici mogu skenirati svoju ukrcajnu propusnicu kako bi ih robot otpratio do odredišta.

Robot za čišćenje, u međuvremenu, u suštini izgleda kao mini tenk iz budućnosti. Međutim, prema LG-u, "on otkriva područja koja zahtijevaju najčešće čišćenje, čuva te lokacije u svojoj bazi podataka i izračunava najefikasnije puteve kako bi stigao tamo."

>>>4. industrijska revolucija: Robotičari upozoravaju, umjetna inteligencija mogla bi nas koštati glave

LG je u priopćenju objavio da takvi proizvodi pokazuju ambiciju tvrtke da "razvije i proširuje poslovanje komercijalnog robota kao temelj budućeg rasta". LG-ovi roboti bi trebali biti u redu sve dok se drže podalje od opasnosti poput stepenica i fontana.

19. travanj 2024 09:26