Aktualno
StoryEditor

FOTO: Provjerene u vatrenim bojama

26. Travanj 2017.

Na svjetskim tjednima mode istaknute su kolekcije u boji fuksije, poput onih s potpisom Hermèsa, Dolcea & Gabbane, Y/projecta. Na pariškim pistama do izražaja su pak došle žute i narančaste nijanse modnih kuća Gucci, Chloé, Bottega Veneta, a među modnim kritičarima šuška se da će upravo plišane tajice i odjevne kombinacije u vatrenim bojama preplaviti ulice u toplijim proljetnim danima.

>>>VIDEO: Sedamdesettrogodišnji model zaštitno lice Calvin Kleinove kampanje za donje rublje

I ova proljetna sezona povukla je doslovno sve moguće odjevne kombinacije iz prijašnjih dekada, što znači da ni s jednim modnim odabirom nećete pogriješiti. Tako su kapri, ali i široke hlače visokog struka, voluminozne veste, košulje muškoga kroja, duge jednobojne haljine ili one s uzorkom duge do koljena, puloveri bez rukava, tajice, mantili, kombinezoni pod istim nazivnikom – trendi.

Baršun je IN

Ipak, najveća kreatorska imena potrudila su se dosadašnje prokušane kreacije osvježiti materijalima, uzorcima i već nekoliko godina neizostavnim koloritom. Tako su na tjednima mode istaknute kolekcije s printom, cvjetne kreacije, ali i u boji fuksije, poput onih s potpisom Hermèsa, Dolcea & Gabbane, Y/Projecta.

Na pariškim pistama do izražaja su pak došle žute i narančaste nijanse modnih kuća Gucci, Chloé i Bottega Veneta, a među modnim kritičarima šuška se da će upravo tajice od pliša i odjevne kombinacije u vatrenim bojama preplaviti ulice u toplijim proljetnim danima.

Ležerni sportski stil

Imperativi su ‘odmah nosive‘ mode (engl. ready to wear) udobnost, lepršavost i prozračnost, pa je opušteni sportski stil jednako zastupljen u muškom i ženskom ‘looku‘. Osobito se nose vojničke boje i sve nijanse plave, a ovosezonske modne trendove nisu zaobišli ni koža, pletivo i čipka. U muškim kombinacijama za poslovne i večernje prilike Jil Sander i Marni preporučuju mantil u bijeloj, sivoj ili boji crvenog vina, a u dnevnim izlascima Salvatore Ferragamo suvremenog muškarca vidi u udobnoj vesti od konca i hlačama s kul džepovima.

Autor: Jelena Gotovac Kačan

14. travanj 2024 04:38