Aktualno
StoryEditor

Saznajte sve o decentraliziranom internetu budućnosti! - TeamUp X Web3

25. Listopad 2022.
TeamUp x Web3 meetup

Hrvatski startupi ne zaostaju za onim svjetskim, pa tako perspektiva Web3 interneta budućnosti postaje i hrvatska stvarnost. O ovoj gorućoj temi pričaju mnogi, a TeamUp x Web3 meetup približava ju svima i nudi zainteresiranima način da se uključe.

Lean Startup Hrvatska u suradnji s Polygon Balkan Hubom organizira TeamUp x Web3 meetup koji će se održati u četvrtak, 27. listopada u 17:45 u prostorima WESPA-e (Heinzelova ul. 60, 10000, Zagreb).

Panelisti TeamUp x Web3 meetupa

TeamUp x Web3 okupit će neke od najuspješnijih startupa iz blockchain svijeta, stručnjake za blockchain i organizacije, pa će tako u panelu sudjelovati:

Vedran Vukman (Revuto),

Tin Šarić (Polygon Balkan Hub),

Magda Milas (A1),

Ana Miličević (Telemach),

Panel će moderirati Iva Kvakić, suosnivačica tvrtke Alice in Blockchain, a cijeli događaj vodit će Filip Stipančić iz Lean Startup Hrvatske.

TeamUp je projekt kojeg je pokrenula Lean Startup Hrvatska s ciljem povezivanja startupa u ranoj fazi sa svojim prvim suosnivačima, suradnicima i zaposlenicima te pružanja prilike zainteresiranima da nastave svoju karijeru u startupu. Tako će i sudionici TeamUp x Web3 meetupa imati priliku upoznati se i povezati s osnivačima.

A što je uopće Web3 i kako funkcionira?

Web3 internet budućnosti temelji se na Blockchain tehnologiji. Blockchain je idealan za isporuku povjerljivih informacija jer pruža trenutne, dijeljene i potpuno transparentne informacije pohranjene u nepromjenjivoj bazi podataka kojoj mogu pristupiti samo članovi mreže s dopuštenjem.

Koje su prednosti Web3 tehnologije?

Ukoliko žele opstati, tvrtke se moraju kontinuirano prilagođavati i primjenjivati nove tehnologije, posebice  kada je riječ o sigurnosti informacija i transparentnosti poslovanja. Svako poslovanje temelji se na informacijama te je zbog toga iznimno važno da su one dobro zaštićene.

Ova tehnologija je iznimno sigurna jer se zapis transakcija ne može retroaktivno promijeniti bez da haker preuzme 50% računala koje održavaju neki blockchain, što je iznimno skupo i prilično nemoguće. Baš iz tog razloga, blockchain bi mogao biti jedan od glavnih načina čuvanja informacija u budućnosti, jer je sigurniji, brži i jeftiniji.

Blockchain tehnologija stoga pruža transparentnost i smanjenje troškova što je cilj svakog profitabilnog poduzeća.

Što još možete očekivati?

Na TeamUp x Web3 meetupu saznajte sve o decentraliziranom internetu budućnosti i započnite karijeru u startupu!

Osim toga, svoje će projekte  i otvorene pozicije nakon panela predstaviti sljedeći startupi:

Boont - Boont je hibridni insurtech startup s ciljem da svojim klijentima donese inovativne proizvode osiguranja korištenjem blockchaina.

ProTennisFam - PTF je Web3 zajednica, zbirka i DeFi platforma s misijom otkrivanja, podrške i razvoja novih teniskih talenata.

Futurent - Futurent je Web3 platforma za ulaganje za frakcionalizirane nekretnine i nekretnine Metaverse, koristeći NFT tehnologiju.

Choncha - Choncha je aplikacija koja koristi platformu za prikupljanje i pružanje informacija o uzgoju biljaka povezanih s IOT vazom za biljke koja prati životni ciklus biljke, zalijeva je i upozorava vlasnika putem aplikacije.

Plurries - Plurries je zajednica etičkih graditelja. Njihova misija je razvijati projekte temeljene na Web3 tehnologijama slijedeći njihovu filozofiju mira, ljubavi, jedinstva i poštovanja.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na ovom jedinstvenom Web3 meetupu i istraže mogućnosti razvoja karijere u ovim mladim startupima s velikim potencijalom.

Nakon meetupa slijedi networking party uz DJ-a, gdje će svi prisutni imati prilike popričati sa panelistima i startup osnivačima.

Ovaj meetup sponzoriraju i podržavaju Bitcoin store, Telemach, Real grupa i Revuto.

Događaj će se održati 27.10. s početkom u 17:45 u prostoru WESPA spaces (Heinzelova ul. 60).

Prijave obavezne putem linka:

Program TeamUp x Web3 meetupa:

17:45 - 18:00 Okupljanje

18:00 - 18:10 Uvod u Teamup - otvaranje

18:10 - 18:50 Panel: Startupi u Web3 svijetu

19:05 - 19:25 TeamUp x Web3 predstavljanje startupa

19:30 - 20:30 Networking party

 

17. travanj 2024 00:25