Aktualno
StoryEditor

Starbucks ‘osvaja‘ domovinu espressa, otvara prvi kafić u Milanu

08. Svibanj 2018.

Američki lanac kafeterija Starbucks u rujnu otvara svoj prvi kafić u Milanu, no na talijansko tržište kani ući ‘s puno poštovanja i vrlo ponizno‘, kaže njegov vlasnik i direktor Howard Schultz.

‘Nova kafeterija Starbucksa otvorit će se u rujnu Milanu, ondje gdje je za mene sve započelo prije 35 godine‘, rekao je AFP-u.

>>>Nestle kupio pravo na prodaju Starbucksovih proizvoda za 7 milijardi dolara

‘Kao mladić sam 1983. neko vrijeme proveo u Milanu. Bio sam opčinjen romantikom, teatrom, lokalnim kafeterijama - mjestima na kojima se na putu između kuće i posla ‘s nogu‘ ispija kratak, jak espresso..., i to me nadahnulo za osmišljavanje Starbucksova pristupa kulturi kafića‘, priznao je.

‘Godinama snatrim da ću jednoga dana dovesti Starbucks u Milano. No na to ne treba gledati kao na prijetnju. Ne dolazimo ovamo da bismo Talijane učili kuhati kavu, ni u kojem slučaju. Moramo zaslužiti njihovo poštovanje‘, istaknuo je uspješni Amerikanac, koji se nakon Milana svojim kafeterijama kani proširiti na Rim, a potom i na ostale talijanske gradove.

>>>Starbucks zatvara 8000 kafića zbog diskriminacije

Kao u kafićima u Francuskoj i u Njemačkoj i talijanski Starbucks bit će odraz lokalnog načina ispijanja kave, zbog čega će se uvesti obavezan prostor za stajanje, a prodavat će se i posebna mješavina kave prilagođena nepcu Talijana.

02. ožujak 2024 12:28