Poslovna scena
StoryEditor

Đaković zainteresiran za restrukturiranje HŽ-a Cargo

31. Siječanj 2013.

Đuro Đaković Holding danas je izvijestio da je kao dio konzorcija, u kojem su dva društva za upravljanje fondovima rizičnog kapitala, iskazao interes za sudjelovanje u restrukturiranju tvrtke HŽ-Cargo.

Konzorcij sastavljen od društava za upravljanje fondovima rizičnog kapitala, Nexus Private Equity Partneri za fond Nexus FGS i Quaestus Private Equity za fond Quaestus Private Equity Kapital II, dio kojeg je Đuro Đaković Holding, iskazao je interes za sudjelovanje u restrukturiranju HŽ-a Cargo, navodi se u priopćenju koje je Đuro Đaković Holding objavio na Zagrebačkoj burzi.

Interes je iskazan na temelju javnog poziva kojeg je 8. siječnja objavilo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Iz slavonskobrodskog holdinga navode kako sudbina HŽ-a Cargo ima direktan utjecaj na poslovanje Divizije Transport, zbog čega se Đuro Đaković odlučio za aktivnu ulogu u konzorciju.

Đuro Đaković Grupa, kao jedini proizvođač teretnih vagona u Hrvatskoj, svoju ulogu u konzorciju vidi u osiguranju svojih poslovnih interesa, prije svega očuvanju tržišne pozicije u Hrvatskoj, proizvodnji teretnih vagona u Slavonskom Brodu i naplate postojećeg potraživanja od HŽ-a Cargo, ističu iz Đure Đakovića.

Sudjelovanje u konzorciju ne znači ujedno i interes Grupe za ulazak u segment transportnih usluga, naglašava se u priopćenju.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, u ime Vlade Republike Hrvatske, 8. siječnja je objavilo poziv zainteresiranim stranama na iskaz interesa za sudjelovanje u postupku restrukturiranja društva HŽ Cargo. Proces restrukturiranja uključuje i mogućnost stjecanja njegovih poslovnih udjela, a rok za iskazivanje interesa u obliku pisma interesa, istječe danas.

17. svibanj 2024 09:18