Tržište kapitala
StoryEditor

Dionica Valamar Adria Holdinga najbolja u 2013. godini

12. Prosinac 2013.
Piše:
lider.media

Zagrebačka burza drugu godinu zaredom nagradila je članove i izdavatelje po novom konceptu. Dodijeljene su nagrade u sedam kategorija.

U samom uvodu predsjednica Uprave Ivana Gažić istaknula je da je tekuća 2013. godina bila puna izazova.- Zabilježili smo pad prometa na jednu desetinu onog iz 2007. godine, ali smo uspjeli održati CROBEX na istoj razini. Nema novih izdanja, a neka poduzeća otišla su s burze. Nadamo se da će sljedeće godine biti bolja likvidnost jer očekujemo neka nova izdanja – rekla je Gažić.

Dionicom godine proglašena je ponovno dionica Valamar Adria Holding, a nju je izabrala javnost putem online ankete na stranicama burze. Georg Eletz, predsjednik Uprave iznimno je sretan što su drugu godinu u nizu dobili ovu nagradu.

- U turističkom sektoru Valamar nije samo najveći igrač već je tvrtka koja postavlja standarde izvrsnosti kroz transparentnost korporativnog upravljanja, promišljena ulaganja u turističke proizvode, učinkovite sustave upravljanja i ulaganje u zaposlenike. Dioničarima smo donijeli vrijednost pet puta veću nego 2009. godine – dodao je Eltz.

Dionica Atlantske plovidbe ostvarila je najveći porast cijene u prošloj godini, dok je najveći rast prometa zabilježila dionica Leda. Očekivano najveći promet ostvarila je dionica HT-a, dok je su nagradu za člana godine podijelili Interkapital vrijednosni papiri i Erste&Steiermärkische banka. Nagradu akademije za izuzetan doprinos edukaciji o tržištu kapitala dodijeljena je Finacijskom klubu Ekonomskog fakulteta, dok je Silvije Orsag dobitnik je nagrade za izuzetan doprinos razvoju tržišta. 

16. svibanj 2024 01:31