Konferencije i edukacije
StoryEditor

Konferencija Invest in Novska: Poticajno okruženje za poduzetnički uspjeh

03. Lipanj 2024.
Investicijska konferencija Invest in Novskafoto Ratko Mavar

Osim tradicionalnih djelatnosti poput metalne, drvne, tekstilne i poljoprivredne industrije, grad Novska u posljednje je vrijeme postao prepoznatljiv po razvoju gaming industrije. U gradu kontinuirano raste broj startupova, poduzeća i obrta upravo u tom segmentu, a broj zaposlenih u posljednjih pet godina povećao se za 16 posto, dok je zaposlenost smanjena za 50 posto.

Konkurentna cijena zemljišta, prometna povezanost, poticajne mjere Grada, kao i niz programa i mjera za obitelji i mlade samo su neki od razloga zašto investitori odabiru upravo Novsku kao mjesto za pokretanje ili proširenje svog poduzetničkog pothvata.

Kvaliteta života visoko je na listi prioriteta poslodavaca i zaposlenika, a Grad ulaže napore kako bi Novska bila grad po mjeri svakog sugrađanina, ali i poželjna destinacija za sve one koji žele stvarati svoj dom u pitomom slavonskom kraju, mirnog i sigurnog okružja.

Ulaganja kroz programe poticanja malog i srednjeg poduzetništva te dodatna sredstva iz EU fondova za jačanje tržišta rada kroz dodatne edukacije i prekvalifikacije pridonose otvaranju novih radnih mjesta. Istovremeno, ulaže se u društvenu, kulturnu, socijalnu i komunalnu infrastrukturu, čime se pridonosi podizanju standarda te boljim životnim uvjetima.

Kako bi se upoznali s mogućnostima i potencijalima koje nudi Novska, pridružite nam se na investicijskoj konferenciji ‘Invest in Novska‘, koja će se održati u petak, 7. lipnja, u Poduzetničkom inkubatoru PISMO 2,  s početkom u 10 sati.

U najzapadnijem gradu Slavonije tako će se okupiti brojni sudionici, predstavnici javnoga i privatnoga sektora, koji će u svojim izlaganjima i raspravama govoriti o poslovnim mogućnostima u ovom kraju.

Konferenciju će otvoriti Marija Kušmiš, gradonačelnica Novske, Ivan Celjak, župan Sisačko-moslavačke županije, Ivan Šipić, ministar demografije i useljeništva, te Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, i Ante Šušnjar, ministar gospodarstva.

O tome kako Hrvatska postaje magnet za investitore za okruglim će stolom raspravljati Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu, Luka Čirko, ravnatelj Uprave za tržište rada i zapošljavanje u Ministarstvu rada, Marko Ćosić, predsjednik Uprave Đuro Đaković, Burak Baykan, predsjednik Udruge stranih ulagača, te Alen Avdaković, direktor tvrtke Tece Industrial.

O svojim poduzetničkim iskustvima u Novskoj tijekom drugog okruglog stola govorit će Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice, Andreja Šeperac, ravnateljica JU Regionalni koordinator SMŽ, Zlatko Redžić, direktor tvrtke Metaflex, Krunoslava Kosina-Milutinović, projektna menadžerica tvrtke Applied Ceramics, Josipa Bencek, osnivačica tvrtke Grow, te Petar Šimić, direktor tvrtke Grad-Export.

Boženka Spahić, pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu, predstavit će mjere Grada Novske za obitelji i mlade. Što je sve potrebno od ideje do uspjeha objasnit će u prezentaciji Hrvoje Josip Balen, predsjednik Upravnog vijeća Sveučilišta Algebra, dok će završnu riječ imati Vida Iličić, ravnateljica Razvojne agencije Grada Novske (NORA-e).

Konferenciju organiziraju Grad Novska, Razvojna agencija Grada Novske (NORA) i tjednik Lider, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva demografije i useljeništva te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti.

Sudjelovanje na konferenciji je slobodno uz prethodnu prijavu.

25. lipanj 2024 04:51