Konferencijske vijesti
StoryEditor

48 sati: Dodjela nagrada najboljim akcijama čišćenja obala rijeka, jezera i Jadranskoga mora u 2019.

25. Studeni 2019.
Od izvora do mora
Trećega dana konferencije 48 sati – 11. susret gradonačelnika i poduzetnika Coca-Cola će najboljim ovogodišnjim akcijama čišćenja dodijeliti nagrade

Od turizma kao jedne od najvažnijih gospodarskih grana u Hrvatskoj živi velik broj naših gradova na obali, a i sve više gradova u kontinentalnome dijelu zemlje. Zahvaljujući ljepoti i čistoći Jadranskoga mora svake godine hrvatsku obalu posjećuje sve veći broj turista, no posljednjih se godina cijeli svijet, pa tako i Hrvatska, suočava s velikim problemom onečišćenja okoliša. Pritom je voda kao najveće prirodno bogatstvo Hrvatske posebno ugrožena.

Svjesna toga problema, Coca-Cola u Hrvatskoj nastoji pridonijeti njegovu rješavanju na brojne načine, a jedan je od njih društvenoodgovorni projekt Od izvora do mora, koji Coca-Cola u Hrvatskoj provodi drugu godinu zaredom, od travnja 2018. godine. U sklopu projekta tvrtka u suradnji s udrugama civilnoga društva, partnerima i zainteresiranim građanima potiče i podržava akcije čišćenja obala rijeka, jezera i Jadranskoga mora od ambalažnoga i drugoga otpada radi podizanja svijesti građana o važnosti odgovornoga odlaganja ambalaže i čuvanja okoliša.

Udruge koje organiziraju najuspješnije akcije čišćenja Coca-Cola nagrađuje novčanim nagradama, pa će tako i ove godine na konferenciji 48 sati – 11. susret gradonačelnika i poduzetnika dodijeliti nagrade organizatorima triju akcija u kojima je prikupljeno najviše otpada po sudioniku. Iznosi od 15.000, 10.000 i 5000 kuna očekuju najuspješnije od 13 akcija čišćenja koje su od travnja do kraja listopada 2019. organizirane diljem Hrvatske.

Udruge su tako u ovoj godini nastavile uspješnu tradiciju čišćenja obala nakon što je u prošloj održano 12 takvih akcija i prikupljeno više od 15 tona otpada. Koliko su u tome bile uspješne ove godine i je li se smanjila količina otpada na našim obalama, saznat ćemo trećega dana konferencije, 29. studenoga u 10 sati.

19. travanj 2024 14:24