Konferencijske vijesti
StoryEditor

Direktor Atrona Mario Škarica predstavio inovaciju u tramvajskom prometu

28. Travanj 2021.
Smart Cities 2021. Mario Škaricafoto Ratko Mavar

Inovacijama u službi građana godinama se bavi ATRON koji se fokusirao na razvoj softverskih i hardverskih rješenja za javni gradski prijevoz na europskom tržištu. Uhvatili smo priliku na konferenciji Smart Cities 2021. na Zagrebačkom velesajmu da saznamo kakva ćemo nova rješenja uskoro vidjeti u hrvatskom javnom prijevozu.

- Atron trenutno prilagođava svoje proizvode i rješenja situaciji vezanoj uz koronakrizu. U Berlinu je već realizirana mogućnost da putnici plaćaju karte bankovnim karticama, dakle, bezgotovinski, bez kontakta i bez dodira s osobljem prometnog poduzeća. Sada se radi na tome na našim tradicionalnim tržištima - u Švedskoj, Njemačkoj, Švicarskoj. Uz to radimo i na programima informiranja putnika te kontroli nadzora prometa – kaže Mario Škarica, direktor zagrebačke podružnice Atrona.

U auli Velike kongresne dvorane Zagrebačkog velesajma postavljen je i primjerak novog displaya koji doista djeluje impozantno.

- Danas smo prezentirali novi display koji će biti ugrađen u vozila zagrebačkog javnog gradskog prijevoza, ZET-a. On je proizvod naše partnerske tvrtke Teo Belišće i koncipiran je tako da će grafički prikaz linije i dolaska vozila biti prikazan na jednoj strani, a na drugoj strani displaya otvorena je mogućnost za upravljanje sadržajem (content management), znači reklame ili sadržaji turističke zajednice – ispričao je Škarica pokazujući display koji bi trebao biti instaliran u zagrebačke tramvaje koje je proizveo Končar. Kasnije će ih se vjerojatno uvesti i u zagrebački autobusni vozni park.

Škarica kaže da prve isporuke kreću, tako da se nada da će novi moderniji displayi do kraja godine biti u vozilima.

19. travanj 2024 19:34