Konferencijske vijesti
StoryEditor

Družimo se s najmoćnijima - Anita Letica: Izazova će uvijek biti, vremena ne. Treba birati kako koristimo svoje vrijeme

24. Studeni 2021.
Anita Letica

Izazova uvijek ima i bit će ih i u sljedećoj godini, no ono u čemu obično oskudijevamo je vrijeme koje je nepovratno, rekla je Anita Letica, predsjednica Uprave Philipa Morrisa Zagreb, odgovarajući na pitanje što će učiniti za sebe i one oko sebe u idućoj godini.

- Stoga trebamo biti pažljivi i svjesni toga kako biramo prioritete i kako koristimo svoje vrijeme. Dogodine bih si dala zadatak da za sebe i ljude oko sebe postanem svjesnija svojih prioriteta i da selektivnije mislim o tome u što ulažem svoje vrijeme i s kime ga provodim. Bilo to da se radi o brizi za sebe, za svoje zdravlje, za zdravlje ljudi oko sebe, posebno mentalno zdravlje, ili da se radi o nekim poslovnim projektima o kojima neko vrijeme pričam, a još ih, eto, nisam napravila - ispričala je jedna od deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa uoči 11. međunarodne konferencije Žene u biznisu, koja će se održati 2. prosinca na Zagrebačkom velesajmu gdje će se otkriti kojih je deset žena zauzelo pozicije najmoćnijih ove godine.

I Letica kao i druge najmoćnije žene šalje jednoznačnu poruku koja se svodi na to da žene ne bi smjele biti tako stroge prema sebi. Očituje se to iz onoga što bi, da može, prišapnula mlađoj sebi.

- Poručila bih si - više samouvjerenosti, manje samokritičnosti. I ne treba sve biti savršeno. I ne treba sve biti najbolje i najveće. Ono što sam kroz iskustvo naučila je da postoje stvari na koje ne mogu, ali i ne trebam utjecati. Voljela bih da sam to ranije shvatila u životu - zaključuje predsjednica Uprave Philipa Morrisa Zagreb.

O čemu smo još pričali s Anitom Leticom, pogledajte u videu!

Ovogodišnja konferencija Žene u biznisu okupit će mnoštvo uspješnih i zanimljivih žena koje su svoje karijere izgradile na mnogim različitim poljima djelovanja. Tako će među sudionicama programa biti nogometna sutkinja Ivana Martinčić, predsjednica Uprave KTC-a Daliborka Kranjčić, specijalistica psihijatrije u KBC-u Zagreb i profesorica na Medicinskom fakultetu Martina Rojnić Kuzman, direktorica Komunikacijskog laboratorija i predsjednica Nadzornog odbora HUP-a Manuela Šola, direktorica poslovnog razvoja u Qev Tech Monika Mikac, generalna direktorica SAP Hrvatska Anita Lacmanović, direktorica konzultantske tvrtke Spona Code Diana Kobas Dešković, predsjednica Hrvatskog glazbenog zavoda i profesorica Pravnog fakulteta Romana Matanovac Vučković, voditeljica ureda glavnog direktora HUP-a i direktorica Global Compact mreže Hrvatska Vali Marszalek, korporativni trener i coach te direktorica strateškog razvoja Sveučilišta VERN' Iva Biondić, psihologinja i account executive u agenciji Señor Anamaria Vuić te osnivačica i ravnateljica Međunarodne britanske škole Vedri obzori Milena Prodanić Tišma.

Na konferenciji će tradicionalno biti dodjeljene nagrade deset najmoćnijih žena te će biti predstavljena najnovija lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa.

21. travanj 2024 11:05