Konferencijske vijesti
StoryEditor

Ivan Jelušić: Najviše prostora za poboljšanje investicijske klime ima u pravnom sustavu

07. Rujan 2021.
Ivan Jelušić, Dan velikih planova

Među mnogim prepoznatljivim imenima gospodarskog i političkog života zemlje koja će naći svoje mjesto na ovogodišnjem Liderovom Danu velikih planova, bit će i ono Ivana Jelušića. U posljednjih dvanaest godina ovaj poslovni skup postao je zaštitni znak Liderovih konferencija, okupivši oko 4300 sudionika i dvjesto govornika, mahom predvodnika različitih industrija te čelnih ljudi iz političkog i javnog života. Konferencija koja se održava 29.rujna na Zagrebačkom velesajmu stekla je status nezaobilaznog političko-gospodarskog eventa, a ove će godine obuhvatiti ključne teme kao što su globalni trendovi, očekivanja od sljedeće godine u regiji, monetarno-kreditna politika u 2022. i uvođenje eura, fiskalna politika i učinci na potrošnju, privlačenje investicija i poticanje izvoza te prognoze za 2022. Jedan od osnivača Orqe za Lider je prokomentirao prošlu godinu, očekivanja i planove za sljedeću te domaću poslovnu klimu za startupove.

'Iako je prošla godina bila izuzetno teška zbog problema u nabavnom lancu uzrokovanog pandemijom, Orqa je osnažila svoju poziciju vodeće tvrtke u segmentu tehnologija za upravljanje bespilotnim platformama, povećala prihode i broj zaposlenih na 60-ak ljudi', kaže Jelušić koji otkriva da će sljedeća godina biti u znaku komercijalizacije tehnoloških blokova i proizvoda koji izlaze na tržište nakon dvije godine razvoja. 'Vjerujemo kako ćemo tijekom 2022. višestruko povećati naše prihode, kapacitet proizvodnje i tržišni udio, te realizirati nova ulaganja u poslovanje', optimističan je Jelušić. Osim toga, do kraja ove godine, Orqa očekuje izlazak novih proizvoda u kategoriji potrošačke elektronike usmjerene na početnike u svijetu upravljanja dronova, a koji bi trebali postaviti nove standarde kvalitete i iskustva korištenja s nadolazećim rješenjima.

U zaključku, Jelušić smatra kako je usprkos stereotipnoj percepciji poduzetnika, samim time i startup osnivača, poslovni okvir pozitivan, a potporni mehanizmi gospodarstvu sve bolji. 'Vjerujem da najviše prilika za unaprjeđenje ima pravni sustav koji nije povoljan za investitore a naslanja se na administrativni koji je nepotrebno kompliciran. Bez ozbiljnih rezova u broju procedura, pravila i zahtjeva, gospodarstvo neće moći ubaciti u veću brzinu', primjećuje.

Ne propustite priliku za druženje s najuspješnijim poduzetnicima, prijavite se na vrijeme za sudjelovanje na 13. Danu velikih planova koji se održava 29. rujna u Velikoj kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Više informacija možete pronaći na poveznici.

13. travanj 2024 17:22