Konferencijske vijesti
StoryEditor

Lider invest Rijeka: Otkrivamo kakve su investicijske perspektive u Istri, Primorju i Gorskoj Hrvatskoj

29. Travanj 2021.

U petak, 30. travnja u 11 sati očekuje nas online druženje na investicijskom forumu Lider invest Zapad - Rijeka na kojem će biti riječi o stvaranju pozitivnog investicijskog okružja i financiranja ulaganja u Istri, Primorju i Gorskoj Hrvatskoj.

Državni tajnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdenko Lucić i glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović pozdravit će okupljene, a profesor s Fakulteta elektrotehnike i računarstva te član stručnog žirija Lider investa Slavko Krajcar predstavit će projekt Lider invest čiji je glavni cilj potaknuti proizvodne investicije u Hrvatskoj.

Slijedi veliki okrugli stol na kojem će iz svog ugla o investicijskim prilikama govoriti državni tajnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdenko Lucić, predsjednica HGK-Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, direktor Riječke razvojne agencije Porin Dario Zorić, član Uprave i direktor labinskog proizvođača kotlova, peći i kamina MCZ-a Kristian Krpan te direktor jednog od vodećih regionalnih proizvođača plastičnih cijevi i spojeva za kućnu i uličnu primjenu Vargona Goran Brašnić.

Nakon Splita i Varaždina, bit će zanimljivo čuti kakve su investicijske perspektive za iduće razdoblje u Istri, Primorju i Gorskoj Hrvatskoj te kako su se uvjeti poslovanja i ulaganja prilagodili pandemijskoj situaciji. 

U sklopu manifestacije Lider invest dodjeljuju se i nagrade za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj. Kriterij za odabir najboljih investicija su udio izvoza, broj novootvorenih radnih mjesta i suvremenost tehnologije. Kvalitetu prijavljenih investicijskih projekata ocjenjivat će Stručni odbor kojeg čine Mladen Vedriš (predsjednik), Tomislav Radoš (HGK), Mladen Fogec (Udruženje stranih ulagača u Republici Hrvatskoj), Vedrana Jelušić Kašić (Deloitte), Zdenko Lucić (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova), Slavko Krajcar (FER) i Miodrag Šajatović (Lider media).

Nagrade 

100% Lider invest velika investicija (veća od 150.000,001 kune)

100% Lider invest srednja investicija (između 10.000,001 kune i 150.000,000 kuna)

100% Lider invest mala investicija (manja od 10.000,000 kuna)

Priznanja za poseban doprinos

Export Lider invest – investicija koja je najviše pridonijela izvozu

Employee Lider invest – investicija koja je najviše pridonijela zapošljavanju

ECO Lider invest – investicija koja je najviše pridonijela održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša

Dodjela nagrada Lider invest održat će se u listopadu. Na natječaj se mogu prijaviti investicije čija je proizvodnja počela od 1. siječnja 2018. do  1. siječnja 2021. Nominaciju je potrebno dostaviti u formatu koji dozvoljava kopiranje sadržaja najkasnije do 1. rujna 2021. godine, na adresu e-pošte:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Partneri projekta su Europska investicijska banka, Europska komisija, HAMAG BICRO, HGK, Grad Kutina i Zaklada Konrad Adenauer.

Sudjelovanje na online investicijskom forumu Lider invest Zapad – Rijeka se ne naplaćuje, ali je registracija obavezna. Program možete pratiti na Liderovom YouTube kanalu. Link za praćenje foruma dostavit ćemo dan prije događanja.

16. travanj 2024 19:27