Konferencijske vijesti
StoryEditor

Liderova konferencija o izvozu: Za tvrtke koje žele poboljšati izvozne rezultate ili tek zakoračiti na strana tržišta

01. Srpanj 2020.
Ekonomalije o izvozu

7. srpnja u dvorani Forum kongresnog centra Green Gold u Zagrebu održat će se sedma Liderova konferencija o izvozu, kao jedna od najvažnijih aktivnosti Liderova kluba izvoznika osnovanog s ciljem promicanja važnosti izvoza i izvoznika u ukupnom gospodarstvu Hrvatske te poticanja izvoza kao preduvjeta rasta gospodarstva i BDP-a.

Cilj konferencije je uputiti na dobre primjere, ali i izazove s kojima se izvoznici svakodnevno susreću, povezati poduzeća izvoznike s poduzećima izvoznicima‐početnicima, potaknuti suradnju na stranim tržištima.

Konferenciju će otvoriti glavni urednik Lidera, Miodrag Šajatović, koji će govoriti o važnosti isticanja izvoza i izvoznika, a Velibor Mačkić, izaslanik predsjednika Zorana Milanovića, održat će predavanje na temu izvoza kao pokretača gospodarskog rasta i oporavka.

Od brojnih predavanja i panela treba izdvojiti okrugli stol na kojem će sudjelovati predstavnici naših eminentnih izvoznika Marko Došen, predsjednik uprave AD Plastika, Mislav Vučić, glavni izvršni direktor Jadranskog galenskog laboratorija (JGL-a), Đuro Horvat, osnivač, vlasnik i direktor Tehnixa, te Jure Širić, direktor tvrtke Modepack. Tijekom rasprave sudionici će pokušati odgovoriti na pitanja je li koronakriza bila samo dvomjesečna stanka u izvoznim poslovima, nakon čega se sve nastavlja po starome, ili su se stvari promijenile; koliko su snažni partnerski odnosi s kupcima i dobavljačima te koliko će se mijenjati planovi izvoza za ovu godinu i iduće razdoblje, a dotaknut će se i brojnih drugih pitanja.

Predsjednica uprave HBOR-a Tamara Perko govoriti će o mjerama za pomoć izvoznicima, dok će Marin Pucar, predsjednik uprave Podravke u razgovoru s Manuelom Tašler, zamjenicom glavnog urednika Lidera, razgovarati o utjecaju koronakrize na promet robe i usluga na pojedinim tržištima te prilagodbama koje je Podravka provela kako bi poslovanje i dalje funkcioniralo.  

Konferencija donosi još puno zanimljivih tema i gostiju, tako će se u popodnevnom dijelu skupa održati još dva okrugla stola. Prvi će biti o tome kako su kompanije prebrodile razdoblje u kojem su morale poslovati pod restriktivnim mjerama i što su pritom poduzele. U raspravi će sudjelovati vodeći ljudi Spider grupe, Radin Printa i Kotke - Denis Nemčević, Sanja Pušec i Kruno Cerovečki te Toni Tenjer, iz Odašiljača i veza.

Još jedan okrugli stol okupit će eminentna imena hrvatskih izvoznika jer će na njemu govoriti Tihomir Premužak, predsjednik uprave i generalni direktor Vetropack Straže, Boris Popović, suosnivač, direktor i suvlasnik Alarm automatike, Matt Darko Sertić, prvi čovjek Applied Ceramicsa, te Hrvoje Glavaš, direktor strateškog poslovanja i javnih poslova Ine. Naslov okruglog stola je 'Pouke za budućnost – izvoz ili samodostatnost', a Liderovi gosti govorit će o tome što su naučili i osvijestili tijekom koronakrize te hoće li nešto mijenjati u svom poslovanju, kao i hoće li se još jače fokusirati na izvoz ili se više baviti domaćim tržištem.

Na Liderovoj konferenciji sudjeluju predstavnici članova Liderova Kluba izvoznika - AD Plastika, Alarm Automatike, Applied Ceramicsa, Badela, DHL International-a, DIV Grupe, Ericsson Nikola Tesla, HBOR-a, Hrvatske kontrole zračne plovidbe, Ine, JGL-a, Kotke, Modepacka, Odašiljača i veza, Podravke, Radin Printa, Spider grupe, Šestan-Buscha, Tehnixa i Vetropack Straže, stoga će konferencija biti prilika za razmjenu znanja i iskustava te pokušaja rješavanja problema s kojima se izvoznici svakodnevno susreću.

Na konferenciji će biti i razni drugi gosti, izvoznici, te predstavnici vlasti i financijskih ustanova. Zajednički cilj skupa je poticanje razvoja poduzetništva, proizvodnje, inovativnih modela poslovanja, a prije svega izvoza. Stoga je 7. Liderova konferencija o izvozu namijenjena svim tvrtkama koje žele poboljšati svoje izvozne rezultate ili tek zakoračiti na strana tržišta.

15. travanj 2024 21:51