Konferencijske vijesti
StoryEditor

ANKETA Liderovi čitatelji prognoziraju kretanje BDP-a u 2021. godini

07. Rujan 2020.
predviđanja pada bdp-a

Europska komisija početkom srpnja dodatno povećala procjenu pada hrvatskog gospodarstva na 10,8 posto ove godine, dok su za  sljedeću godinu predvidjeli djelomični oporavak i rast od 7,5 posto. 

Sada je i guverner HNB-a, koji će sudjelovati na Liderovoj konferenciji Dan Velikih planovaBoris Vujčić komentirao pad BDP-a, kao i gospodarska očekivanja za Hrvatsku 2021. godine.

Vujčić je rekao kako je pad BDP-a od nešto više od 15 posto u skladu s kretanjem u Europskoj uniji, gdje je u prosjeku BDP pao 14 posto, a ovisio je o intenzitetu epidemioloških mjera, dok je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić pričao o projekcijama i padu od 9 posto, zbog turističke sezone koja je bila bolja od očekivanog. 

U situaciji gdje svi pogađaju kretanje BDP-a u idućoj godini, pozivamo i čitatelje Lidera da nam daju svoju procjenu u anketi.

Na 12. Liderovoj konferenciji Dan Velikih planova koja se održava 23. rujna na Zagrebačkom velesajmu kao govornik će sudjelovati i guverner  HNB-a Boris Vujčić koji će održati predavanje o kreditnoj i monetarnoj politici u 2021. godini i uvođenju eura, a svi prijavljeni moći će ga iz prve ruke pitati o njegovim procjenama i kretanjima BDP-a, kao i o gospodarskim očekivanjima za iduću godinu. 

 

25. travanj 2024 05:59