Konferencijske vijesti
StoryEditor

Počeo Susret guvernera i bankara regije u Rovinju

11. Lipanj 2021.
9. SUSRET GUVERNERA I BANKARA REGIJE, Boris Vujčićfoto Dražen Lapić

Nakon pozdravnih govora glavnog urednika Lidera Miodraga Šajatovića i predsjednika Uprave Erste banka Christopha Schoefboecka počeo je deveti Susret guvernera i bankara regije u Rovinju u organizaciji Lidera uz programsko partnerstvo Hrvatske udruge banaka. Šajatović je primijetio kako su sastanci uživo ipak preživjeli nalet onlinea, ali i primijetio da su pretpandemijski susreti već postajali pomalo rutinski što je pandemija definitivno promijenila. Schoefboeck je pak istaknuo inflaciju i pregrijavanje ekonomije kao dvije ključne teme susreta o kojima će se raspravljati.

GODIŠNJI SUSRET GUVERNERA centralnih banaka država regije okuplja guvernere i predstavnike banaka i financijskog sektora. Cilj skupa je unaprijediti suradnju financijskih institucija regije i razmijeniti iskustva u suzbijanju i ublažavanju posljedica financijskih kriza i ukupnog gospodarstva.

Teme susreta usmjerene su na monetarne politike i financijsku stabilnost u doba pandemije COVID-19 te odgovor financijskog sektora na koronakrizu.

Sudjelovanje na Skupu guvernera i vodećih kompanija financijskog sektora prilika je za razmjenu iskustava o efikasnosti pojedinih mjera i politika zaštite od negativnih utjecaja.

19. travanj 2024 10:40