Konferencijske vijesti
StoryEditor

Započeo posljednji ovogodišnji Lider invest u Čakovcu

13. Srpanj 2020.
Lider invest sjever, Čakovec: Miodrag Šajatovićfoto Ratko Mavar

Nakon Rijeke, Osijeka i Zadra, projekt Lider invest, koji nagrađuje najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj održava se danas u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje. Kao i do sada, cilj Lider Investa je otkriti i nagraditi poduzetnike koji ulažu i investiraju u proizvodnju za izvoz i robnu proizvodnju i poticati industriju u globalu.

Na globalnoj razini, investicije će pati 40 posto, na to mora računati i Hrvatska. Domaći poduzetnici koji imaju proizvode i koji su izvozno usmjereni će biti najveći investitori u narednom razdoblju, rečeno uvodno u Čakovcu.

Josip Grivec, zamjenik župana Međimurske županije rekao je da Međimurje prednjači na mnogim područjima, a tako je i kada se priča o poduzetništvu.

- Poticanje gospodarstva i poduzetništva je iznimno važno, pogotovo sad u ovim neobičnim vremenima. Što se tiče gospodarstva, svjesni smo toga da će biti posljednica vezanih uz koronakrizu. Mi smo odmah napravili rebalans proračuna kako bismo mogli poduprijeti poduzetnike da što lakše prevladaju ovu krizu koja će još trajati. Svjesni smo da su glavne poluge na državnoj razini, no Međimurska županija na sve načine olakšava našim poduzetnicima nastavak poslovanja – rekao je okupljenima Grivec.

U nastavku investa očekuje se panel naziva 'Stvaranje pozitivnog investicijskog okružja i financiranje ulaganja u sjevernoj Hrvatskoj' na kojemu će sudjelovati  Miljenko Štefanić, pročelnik jedinstvenog Upravnog odjela Grada Mursko Središće, Sandra Polanec Marinović, ravnateljica Javne ustanove za razvoj Međimurske županije i Đuro Horvat, generalni direktor Tehnixa

20. travanj 2024 15:21