Kripto
StoryEditor

Musk upozorio investitore koji ulažu u kripto i objasnio zašto je dogecoin njegova omiljena kriptovaluta

25. Svibanj 2023.

U nedavnom intervjuu za Wall Street Journal, izvršni direktor Tesle rekao je kako ne može savjetovati ljude da ulažu novac na tržištu kriptovaluta.

Dotaknuo se i dogecoina, objasnivši zašto je to njegova omiljena kriptovaluta.

Elon Musk imao je težak i kontroverzan odnos s kripto industrijom i zajednicom posljednjih nekoliko godina. Od kupnje bitcoina za sebe i Teslu do prodaje udjela zbog negativnog utjecaja bitcoin rudarenja na okoliš.

Međutim, također je podržavao dogecoin i koristio je gotovo svaku priliku za povećanje cijene i popularnosti imovine, bilo namjerno ili ne.

Njegove riječi uvijek imaju učinak na doge, kao i na druge meme tokene, koji su iskoristili hype koji je Musk stvorio za pokretanje novih projekata.

Na pitanje voli li još uvijek kriptovalute, Musk je rekao da ‘nikome ne savjetuje da kupuje kriptovalute ili da ulaže u dogecoin‘.

Ipak, milijarder je dodao da je dogecoin njegova omiljena kriptovaluta jer ‘ima najbolji humor i ima pse‘. Također je utvrdio da bi najironičniji ishod za globalne valute bio taj da meme token stvoren kao šala postane globalnom svjetskom valutom.

Vrijedno je napomenuti da dogecoin nije dobro reagirao na Muskove najnovije komentare. Jučer je skočio na 0,074 dolara, ali je opet pao na 0,07 dolara nekoliko sati kasnije.

17. travanj 2024 02:51