Kripto
StoryEditor

Trump meme token bilježi ogroman rast cijene

18. Lipanj 2024.
Trump token MAGA

Mjesec dana star DJT meme token na solani bilježi porast trgovačkih aktivnosti i ogroman skok cijene jer se kripto zajednica na X-u usredotočila na neutemeljene glasine da bivši američki predsjednik Donald Trump lansira službeni token pod istim imenom.

Iako je Trump poduzeo otvorene korake kako bi se dodvorio zajednici kriptovaluta, ovu je posljednju tvrdnju potaknuo The Pirate Wires profil na X-u.

Glavni urednik The Pirate Wires Mike Solana, također CMO u tvrtki rizičnog kapitala Founders Fund, iako nije službeno povezan sa solana blockchainom, pojasnio je da nije razgovarao izravno s Trumpom i da je samo izvijestio o tome što znam iz izvora.

Tweet publikacije također je izvorno sugerirao da će Trumpov 18-godišnji sin Barron ‘predvoditi’ projekt.

Usprkos tome, tweetovi su izazvali pomamu oko solana tokena s oznakom DJT. Inače neupadljiv token, među desecima koji zazivaju Trumpovo ime, kasnije je uzeo maha.

Token DJT, koji je lansiran 21. travnja i doživio jednodnevni skok u trgovanju 1. lipnja, sada je zabilježio više od 129 milijuna dolara u volumenu trgovanja kroz više od 26.000 transakcija u samo 24 sata, prema GeckoTerminalu.

U tom se razdoblju njegova cijena, koja je iznimno nestabilna iz minute u minutu, često udvostručila.

Trumpovo ime bilo je prilično pouzdan pokretač interesa kripto tržišta, bilo putem prodaje njegovih službenih NFT-ova ili tokena kao što je MAGA. I Trump i trenutni predsjednik SAD-a Joe Biden inspirirali su brojne meme tokene.

Prije tjedan dana Trump je navodno izjavio da će biti ‘kripto predsjednik’ na prikupljanju sredstava u tehnološki prijateljskom San Franciscu. Moguća uloga kriptovaluta u nadolazećim predsjedničkim izborima u SAD-u privlači sve veću pažnju, a Biden se navodno priprema prisustvovati okruglom stolu o bitcoinu sljedeći mjesec.

Niti Trumpova kampanja niti predstavnici Trumpove medijske tvrtke nisu još odgovorili na zahtjev za komentarom medija.

27. lipanj 2024 23:31