Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Studenac nastavlja preuzimati, promjene u Croatia osiguranju, Končaru, Mülleru…

12. Svibanj 2020.
Luka Babić i Vančo Balen novi su članovi Uprave Croatia osiguranja

Miroslavu Klepaču istekao je mandat i nije više u Upravi CROATIA OSIGURANJA, Novi članovi Uprave su Vančo Balen i Luka Babić.

KONČAR je uštedio po jednu menadžersku poziciju u tri svoje tvrtke, koje više nemaju dvočlane Uprave, pa su predsjednici uprava postali direktori. Ivica Letica nije viša član Uprave KONČAR - APARATA I POSTROJENJA, Rajko Gardijan nije u Upravi KONČAR - INSTITUTA ZA ELEKTROTEHNIKU, a Goran Romac nije u Upravi KONČAR - ENERGETIKE I USLUGA. Miroslav Poljak podnio je ostavku na članstvo u NO-u KONČAR – METALNIH KONSTRUKCIJA, a Goran Grgić novi je član Uprave umjesto Roberta Vidasa. Božidar Poldrugač novi je zamjenik predsjednika NO-a KONČAR - MALIH ELEKTRIČNIH STROJEVA umjesto Marine Kralj Miliše, a Josip Lasić novi je član NO-a umjesto Davora Mladine, koji je dobio novi mandat na čelu KONČAR – NSP-a. Lasić je ušao i u NO KONČAR - INSTITUTA ZA ELEKTROTEHNIKU, a iz NO-a su izašli Poljak i Kralj Miliša. Dosadašnjui član NO-a KONČAR-ENERGETSKIH TRANSFORMATORA Steffan Klassen novi je predsjednik NO-a umjesto Beatrix Natter. Novi član NO-a je Andreas Uken.

 

Omiški STUDENAC najprije je preuzeo TANJA TRGOVINU iz Valbandona (Fažana) od Tanje Soldo, a zatim je i pripojio taj j.d.o.o.

Arsim Aliu novi je direktor MÜLLER TRGOVINE ZAGREB. Na direktorskoj poziciji ostao je i Erwin Franz Müller, koji je 1953. otvorio frizerski salon u Ulmu, a danas je, u 88. godini, vlasnik kompanije s oko 35.000 zaposlenih u 863 poslovnice u sedam država, 'teške' 2,7 milijardi dolara. I dalje je formalno direktor, a tek prošle godine imenovao je na direktorsku poziciju Güntlera Helma koji je preuzeo rukovodstvo kompanije.

Sanja Šagud nova je direktorica ATLANTIC PHARMACENTRA umjesto Radovana Trstenjaka, i na toj se poziciji pridružila Nevenu Vrankoviću.

Milanu Petranoviću istekao je mandat u NO-u AUTOPROMETNOG PODUZEĆA iz Požege, gdje je bio kao predstavnik zaposlenih.

Filippo Francini nije više član NO-a BANKE KOVANICA.

Osnivač i vlasnik SCOUTA iz Zagreba Ivan Peranec imenovao je dosadašnjeg prokurista Gordana Peranca za direktora umjesto Milice Buhin.

Vesna Abjanović nova je članica NO-a osječkog GRADSKOG PRIJEVOZA PUTNIKA umjesto Krešmirira Bajamića, koji je bio i zamjenik predsjednika NO-a.

Mlađan Kordun nije više direktor u PAR LUXU iz Donje Lomnice (Velika Gorica). Na direktorskim pozicijama ostali su Tomislav Jurković i Tomislav Eder.

Većinski vlasnik zagrebačke AUTOMEHANIKE Ivan Frljužec istisnuo je sedmero manjinskih suvlasnika koji su držali 0,94 posto udjela, i sad je jedini vlasnik servisno remontne tvrtke koja sa 60-ak zaposlenih posluje na razini iznad 40 milijuna kuna prihoda.

Danijel Martinko nije više prokurist u KM ALATIMA iz Pisarovine.

Suvlasnici CASANDRE - koja drži studensku menzu na FER-u – Dinko Markotić i Vlado Pehar prepustili su upravljanje tvrtkom i direktorima imenovali Hrvoja Markotića i Luku Pehara.

Tomislav Matić najprije je prošle jeseni vlasnički i upravljački preuzeo tvrtku RPC PROPCO od Branimira Jezdića, i preimenovao ju u TEXO PODUHVATI, a sad je vlasništvo tvrtke TEXO MANAGEMENT sa sebe prenio na svoju novu tvrtku, TEXO PODUHVATI.

Ivan Hođa novi je član Uprave HIDROPNEUMATIKE iz Svetog Ivana Zeline. Predsjednica Uprave je Viktorija Jonak, a član Uprave Mario Dananić. Tvrtkom su ranije upravljali suvlasnici Ivan Hodja i Katica Hodja, koji su se povukli na pozicije prokurista.

Fran Palić izašao je iz vlasničke strukture AUCTOR KAPITALA. Tvrtka sad ima dva suvlasnika – Nenada Pavletića i matični češki AUCTOR HOLDING, koji je u Hrvatskoj jedni vlasnik tvrtki AUCTOR i LIPA-PROMET.

19. travanj 2024 21:47