Lider trend
StoryEditor

Tri rečenice koje će trenutno smiriti ljute ljude

12. Listopad 2016.
Piše:
lider.media

Svijet bi bio puno lakše mjesto za živjeti kada bi bio ispunjen samo smirenim i racionalnim ljudima, no svi znamo da to nije slučaj. Na poslu ili u kući, često se nađemo u situaciji u kojoj pokušavamo razgovarati s nekim koga su osjećaji potpuno savladali. Ova tri savjeta provjereno djeluju.

Molim te govori sporije, htio bih pomoći

Nije stvar u tome da netko govori prebrzo, problem je jednostavno u situacijama u kojima ljuta osoba nekontolirano – vrišti. No, ova fraza može napraviti čudo i to zato što prekida obrazac u koji se upadne. Osoba očekuje da ćete joj se suprostaviti, no to se ne dogodi. Samo ih pitate da razjasne što žele reći. Pokazujete interes i to im pomaže da prekinu destruktivan način razmišljanja.

Što želiš da napravim?

Ova rečenica ima sličan učinak kao i prethodna. Izbacuje uzrujanu osobu iz razmišljanja primitivnim, emotivnim dijelom mozga koji se svađa ili bježi i prisiljava ju da se počne koristiti svojim naprednijim vještinama.

Postavite bilo kakvo pitanje

Ako želite razgovor vratiti na tračnice, neće pomoći ako osobu koja je emotivno reagirala nazovete ludom ili joj pokušate objasniti svoje viđenje situacije. Objašnjavanje je često oblik uzvraćanja u svađi i tako će se razgovor samo dodatno zahuktati i postati agresivniji.

20. svibanj 2024 02:41