Hrvatska
StoryEditor

Ericsson Nikola Tesla ugovorio nove poslove vrijedne 38 milijuna kuna

22. Prosinac 2021.
Ericsson Nikola Tesla Zagrebfoto Ratko Mavar

Hrvatska tehnološka tvrtka Ericsson Nikola Tesla (ENT) objavila je u srijedu da je potpisala nove ugovore vrijedne 38 milijuna kuna na domaćem, ali i na izvoznim tržištima.

Za klijente na kosovskom i bjeloruskom tržištu radit će na proširenju mobilnih mreža operatora BeCloud, A1 Bjelorusija i Ipko.

Pridruženi član švedske korporacije Ericsson zagrebački ENT nove je poslove dogovorio i u Hrvatskoj. S Ministarstvom pravosuđa i uprave te Državnom geodetskom upravom potpisan je ugovor vezan uz projekt Razvoj i nadogradnju jedinstvenog poslužnog mjesta (One Stop Shop-OSS) zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS).

U prva tri kvartala ove godine ENT je ostvario operativnu dobit od 132,2 milijuna kuna, što je 73,3 posto više od rezultata ostvarenog prošle godine, dok je neto dobit bila viša za 70,9 posto. Predstavljajući financijske rezultate za prvih devet mjeseci poslovanja Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle, istaknula je i kako je kompanija ove godine zaposlila 347 stručnjaka za informacijsko-komunikacijske znanosti kako bi ostala konkuretna i nastavila razvijati nova rješenja i proizvode.

- Najznačajniji događaj trećeg kvartala, koji će utjecati na cjelokupno telekom tržište Republike Hrvatske, bila je javna dražba frekvencijskog spektra za 5G mrežu održana u kolovozu. Alokacijom 5G spektra operatorima u Hrvatskoj otvoreno je novo poglavlje u implementaciji 5G tehnologije koja ima potencijal transformirati našu ekonomiju. Stoga ćemo u suradnji sa svim dionicima ekosustava, u kojem su ključni operatori, industrija, javna uprava i sektor obrazovanja, na najbolji mogući način nastojati iskoristiti 5G inovacijski potencijal za kreiranje novih prilika i prihoda u različitim sektorima - opisala je Kovačević na što će kompanija usmjeriti u idućem razdoblju.

Na globalnoj razini, Ericsson grupa trebala bi u prvoj polovici 2022. godine finalizirati 6,2 milijarde dolara vrijednu akviziciju tvrtke Vonage, globalnog pružatelja komunikacija u oblaku. Tim se preuzimanjem Ericsson namjerava globalno proširiti u bežično poslovanje, što je već započeo integracijom Cradlepointa u rujnu 2020. 

29. lipanj 2022 08:05