Hrvatska
StoryEditor

MBA Croatia dodijelila priznanja liderima i stručnjacima

05. Prosinac 2020.
Ove je godine, zbog iznimnih okolnosti, dodjela nagrada održana putem streaminga uživo za sve članove udruge. Posebno je zanimanje izazvalo predavanje Korada Korlevića, futurista i astronoma, u kojem je upozorio na izazove koji nas očekuju u budućnosti.

Udruga MBA Croatia na svečanosti MBA Croatia Awards u Zagrebu dodijelila je nagradu u kategoriji najboljeg managera/managerice gđi Jasminki Horvat Martinović, predsjednici uprave tvrtke Wiener osiguranje, a Tani Zimmermann, suosnivačici i direktorici portala bazzar.hr nagradu za poslovnu ženu 2020. godine. Nagrade su u ime udruge uručili članica i član predsjedništva udruge MBA Croatia, Stephanie Trpkov iz Svjetske banke te Ivan Kurtović, predsjednik uprave InterCapitala. Tana Zimmermann i Jasminka Horvat Martinović zahvalile su struci na primljenim priznanjima.

„Priznanja koja dodjeljuje udruga MBA Croatia priznanja su koje daju naši članovi. Izborom kandidata i dodjelom nagrada nastojimo dati poticaj svima koji su učinili nešto dobro u kategorijama za koje nagrade dodjeljujemo. Tvrtka Wiener osiguranje ostvarila je značajan rast u ovim izazovnim vremenima. Upravljanje rastom inače, a pogotovo u krizi izrazito je zahtjevan managerski posao te je stoga nagrada za najbolju managericu otišla upravo gđi Horvat Martinović“, pojasnio je Krešimir Profaca, predsjednik udruge MBA Croatia.

Promicanje raznolikosti, uz izvrsnost, etičnost i odgovornost, jedna od glavnih vrijednosti udruge MBA Croatia. Ognjen Bagatin, zamjenik predsjednika udruge, zbog toga je izrazio zadovoljstvo da čak 40 posto članova udruge trenutačno čine žene. Ta udruga okuplja poslovne ljude s diplomom MBA-a te druge lidere koji promoviraju vrijednosti udruge. Njezina je misija, naglasio je Bagatin, nadahnjivati u stvaranju boljeg i naprednog društva.

Članovi MBA Croatia izabrali su gospodina Mihaela Furjana, predsjednika uprave Plive Hrvatska, za najboljeg predavača u 2020. godini.

„Jedna od najvažnijih aktivnosti udruge MBA Croatia je prijenos i širenje znanja, a to radimo kroz svoja predavanja koja imamo minimalno 10 puta godišnje. Zato je nagrada za najboljeg predavača izrazito važna i ponosni smo da smo je mogli dodijeliti predsjedniku uprave Plive Hrvatska, gospodinu Mihaelu Furjanu“, izjavio je Marko Ćosić, član predsjedništva udruge MBA Croatia.

MBA Croatia nagrada za društveni doprinos 2020. godine ide u ruke Mladenke Majerić, donedavnoj voditeljici udruge Crveni nosovi.

„Udruga Crveni nosovi pomoću humora i životne radosti pruža psihosocijalnu podršku ljudima koji su bolesni, nemoćni i pate, a prvenstveno djeci na liječenju u bolnicama. Zato su članovi izabrali upravo gđu Majerić za nagradu za društveni doprinos“, rekao je Matija Žulj, član predsjedništva udruge MBA Croatia.

Nagradu za povezivanje znanosti i poslovanja dobio je Stjepan Orešković, redoviti profesor u trajnom zvanju Medicinskog fakulta u Zagrebu i većinski suvlasnik M+ grupe.

MBA Croatia dodjeljuje ovu nagradu gospodinu Oreškoviću zbog njegovog kontinuiranog djelovanja kao istraživač i profesor na nizu svjetski poznatih sveučilišta te kao menadžeru velikih privatnih kompanija, međunarodnih projekata i akademskih institucija povezuje znanost i poslovanje“ jasan je bio Ognjen Bagatin, zamjenik predsjednika udruge MBA Croatia.

MBA Croatia dobitnicima je dodijelila unikatne nagrade, statue koje predstavljaju logo udruge, a iste su unikatno umjetničko djelo Amelo designa.

Kako bi uspješni hrvatski poslovni ljudi i poduzetnici dobili uvid što nas čeka u budućnosti te što možemo učiniti u suočavanju s izazovima koji dolaze, predavanje je u sklopu dodjele nagrade održao Korado Korlević, futurist i astronom.

„Motivirati, odgajati i podupirati mlade, da izraze svoju darovitost, da “izrastu” u eksperte, edukatore i lidere, da oni stvaraju svijet koji dolazi.“, kazao je Korado Korlević pojašnjavajući što nam je činiti u budućnosti da napravimo i ostavimo bolji svijet.

01. veljača 2023 00:52