Hrvatska
StoryEditor

STEM Box Alberta Gajšaka već prikupio više od 50 tisuća dolara na Kickstarteru

01. Srpanj 2020.
Albert Gajšak

Zamisli da se možeš igrati tehnologijom poput Elona Muska, stoji na platformi za crowdfunding Kickstarter u kampanji koju je tamo lansirao izvršni direktor startupa CircuitMess Albert Gajšak predstavljajući svoj novi projekt - STEM Box. U samo sedam sati prikupio je 20 tisuća dolara, a u trenutku kada pišemo ovaj tekst iznos je porastao na 56 tisuća dolara.

Čini se da je dvadesetjednogodišnji Karlovčanin svojim najnovijim projektom ponovno 'pogodio u sridu'. Prvi takav pogodak postigao je još 2017. kada je za 'uradi sam' igraču konzolu MAKERbuino na Kickstarteru skupio sto tisuća dolara, a za MAKERphoneom je u manje od osam sati 'nabrao' 300 tisuća dolara.

- Napravili smo seriju zabavnih elektroničkih alata koji će pomoći djeci i odraslima u razumijevanju osnova novih tehnologija o kojima svi pričaju - stoji u opisu kampanje koja u 47 dana koliko još traje stigne i premašiti dosadašnje uspjehe.

Naime, Gajšakov CircuitMess nudi STEM box i pretplatu na nove STEM proizvode. Pretplatnicima tako obećaje kako će im u svakom kvartalu osigurati novi STEM proizvod. Evo opisa svih proizvoda koje je objavila Netokracija:

  • Spencer je glasovni asistent (eng. voice assistant) sličan Amazonovoj Alexi koji će vam pokazati kako funkcionira umjetna inteligencija i prepoznavanje govornih naredbi;
  • ByteBoi je nasljednik MAKERbuina – igraća konzola koja vas uči o mikroračunalima i programiranju video igara;
  • Chatter je Circuitmessov emoji komunikacijski uređaj koji vas uči o bežičnoj komunikaciji, a u setu dobivate dva uređaja;
  • Jay-D je DJ mikseta koja će vas naučiti kako funkcionira sinteza zvuka;
  • Wheelson je pametni robot-automobil koji će vas naučiti kako funkcioniraju autonomna vozila;
  • A Clockstar, pametni sat koji uz koji ćete saznati kako funkcionira strojno učenje.

Manje od jedan posto Zemljana zna kako napraviti novu tehnologiju, ističe se u kampanji. Osim učenja kako tu statistiku barem ponešto promijeniti i upoznati se s različitim tehnologijama budućnosti, pretplata nudi i financijski bonus. Early bird pretplata omogućuje STEM Box za 79 dolara mjesečno, dok će proizvodi kada se distribuiraju u prodaju, koštati minimalno 120 dolara. Na neke od njih će se čekati mjesec dana i više kako bi pretplatnici uživali u njihovoj ekskluzivnosti.

Cilj Kickstarter kampanje je dobiti dovoljan broj pretplatnika da se model pokaže održivim. Podršku možete iskazati ovdje.

25. travanj 2024 02:23