Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Bivši član Uprave Kraša Davor Bošnjaković novi je ključni čovjek u Saponiji i Kanditu

03. Svibanj 2023.
Davor Bošnjaković
Davor Bošnjaković, jedan iz prve lige menadžera iz Agrokora u godinama koje su prethodile njegovoj propasti, nova je ključna osoba u Saponiji i Kanditu, tvrtkama u vlasništvu širokobriješke Mepas Grupe.
 
Bošnjaković je donedavno bio član Uprave Kraša, a njegova iznenadna ostavka potkraj ožujka, nakon dvije godine provedene u najvećem hrvatskom konditoru, bila je obrazložena osobnim razlozima. Sada je očito da se iza tih osobnih razloga nalazila ponuda obitelji Grbešić, vlasnika Mepas Grupe, da preuzme upravljanje njezinim tvrtkama u Osijeku.
 
Formalno je od ovog tjedna umjesto Dajane Mrčele poziciju predsjednika Uprave Saponije preuzeo Ivan Grbešić, a Bošnjaković je imenovan članom Uprave. No, Bošnjaković je istodobno preuzeo i dosadašnju Mrčelinu ulogu jedinog člana Uprave Kandita, što upućuje na zaključak da će upravo on biti novi ključni menadžer Mepas Grupe u Osijeku. 
 
Bošnjaković je krajem ožujka otišao iz Kraša gdje je proveo dvije godine na mjestu člana Uprave, a ostavka je uslijedila mjesec dana nakon što je iz najvećeg domaćeg konditora otišao i tadašnji predsjednik uprave Slavko Ledić. Novi menadžerski adut Mepas grupe karijeru je započeo u Nexe grupi, a u Belju (kasnije Belje Plus) Bošnjaković je proveo 14 godina na različitim menadžerskim pozicijama.
 
25. travanj 2024 13:03