Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Podravka otvorila Tvornicu tjestenine vrijednu više od 15 milijuna eura

19. Siječanj 2024.
Svečano otvorena Podravkina Tvornica tjestenine

Nova Podravkina Tvornica tjestenine u Koprivnici svečano je puštena u rad, a investicija je vrijedna više od 15 milijuna eura, navodi se u priopćenju. Ta je tvornica prva novoizgrađena u Podravkinom segmentu Prehrane u posljednjih 17 godina. Proces izgradnje tvornice i montaže novih strojeva trajao je godinu dana, a zahvaljujući suvremenoj opremi moderniziran je i dodatno unaprijeđen tehnološki proces proizvodnje tjestenine. Tvornicu su svečano pustili u pogon predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, uz nazočnost visokih dužnosnika, radnika i menadžmenta kompanije te poslovnih partnera.

U novoj Tvornici tjestenine, izgrađenoj na više od 4800 m2, proizvodit će se industrijska tjestenina koja će se koristiti za proizvodnju Podravka juha te uvijena i kratka tjestenina pod brendom Zlato polje. Podravka ovom investicijom dodatno podiže kapacitete i osnažuje vlastitu proizvodnju tjestenine, stvarajući tako osnove za daljnji rast prodaje kategorije juha, kao i razvoj novih proizvoda s tjesteninom.

– Podravka i današnjim otvaranjem potpuno nove tvornice potvrđuje svoju odlučnost da nastavi rasti i razvijati se i to kao moderna i visoko konkurentna multinacionalna kompanija. U skladu s našom poslovnom strategijom intenzivno unaprjeđujemo sve segmente našeg poslovanja – ovom i drugim investicijama, onima koje smo završili i onima koje su u tijeku, kao i fokusom na održivo poslovanje. Kontinuirano i značajno poboljšavamo primanja naših zaposlenika i uvjete rada. Moderniziramo i svoj tržišni nastup te ukupnu komunikaciju pa smo modernizirali i naš vizualni identitet, opet s ciljem da podrži naše ciljeve rasta na najkonkurentnijim zapadnim tržištima. Sve ovo postižemo jer ostvarujemo dobre financijske rezultate. Upravo ti rezultati, koji se ogledaju i u povijesno najvišoj vrijednosti naše dionice, omogućuju nam ostvarivanje ambicioznih investicijskih ciljeva bez povećanja zaduženosti, snažan rast plaća bez narušavanja konkurentnosti, ali i aktivan i odgovoran doprinos lokalnoj zajednici u kojoj živimo – poručila je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

image

Martina Dalić

Na predanom radu i angažmanu na izgradnji nove tvornice predsjednica Uprave posebno je zahvalila Branimiru Perkoviću, direktoru Podravkine Proizvodnje, voditeljima projekta Mladenu Cahuneku i Marku Bijeliću-Curkiću te njihovu timu koji je izgradnju tvornice i montažu proizvodnih linija uspješno koordinirao od početka do kraja.

– Nova tvornica tjestenine još je jedan veliki korak u razvoju Podravke, ali i prehrambene samodostatnosti i gospodarstva Republike Hrvatske u cjelini. U ime Vlade Republike Hrvatske zahvaljujem svim zaposlenicima Podravke koji predano rade sve ove godine i čine kompaniju jednim od glavnih hrvatskih gospodarskih brendova. Podravka je danas stabilna, moderna kompanija koja raste iz dana u dan, a to pokazuje i cijena dionice koja u proteklih nekoliko godina stalno raste – rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

image

Andrej Plenković, Martina Dalić

U sklopu programa otvorenja, uzvanici su mogli degustirati i brojne specijalitete s tjesteninom. Aktualni pobjednik Masterchefa Luka Veić te Podravkini promotori kulinarstva Mišel Tokić i Tomislav Rezo pobrinuli su se za pravi cooking show i pokazali brojne mogućnosti korištenja ovog proizvoda za pripremu kreativnih i kvalitetnih obroka.

Ova je investicija dio investicijskog ciklusa Grupe Podravka koji se provodi u skladu sa Strategijom poslovanja Grupe do 2025. godine. Prioritet investicijskog ciklusa su ulaganja u modernizaciju, uvođenje novih tehnologija i digitalizacija, podizanje efikasnosti i energetske učinkovitosti te daljnje unapređenje radnih uvjeta. Do kraja 2024. očekuju se dovršeci još dviju kapitalnih investicija – nove Tvornice za preradu rajčice u Varaždinu i novog logističko-distributivnog centra u Koprivnici koji je ujedno najveća investicija u sklopu Strategije.

image

Svečano otvorena Podravkina Tvornica tjestenine

25. travanj 2024 07:23