Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Telemach predstavio novu isključivo gigabitnu ponudu: Potaknuli smo investicije cijelog sektora

09. Svibanj 2024.
Danijela Bistrički Morović i Adrian Ježina

Giga brzine postaju novi standard – ključna je to poruka Telemacha svim njegovim sadašnjim i budućim korisnicima za koje je kreirana, kako kažu, trenutačno najbolja ponuda optičkog interneta na tržištu, s isključivo gigabitnim brzinama. 

Tako Telemach svojim postojećim korisnicima optičkog interneta snižava cijene u njihovim Giga paketima, dok je najmanji paket od 300 Mega ukinut te njegovi dosadašnji korisnici sada dobivaju 1 Gigu, bez dodatnog podizanja cijene. Novim korisnicima na raspolaganju je najjednostavnija ponuda na tržištu, s dva jednostavna paketa - od 1 Gige i 2 Gige, kojima je cijena sada niža za četiri, odnosno za devet eura u odnosu na prije.

U kompaniji ističu da ovime potvrđuju svoju predanost da svjetski najnapredniju tehnologiju učini dostupnom svima, stvarajući time dodatnu vrijednost za korisnike i novi važan zamah daljnjoj digitalizaciji društva.

Podsjetimo, Telemach je svoju optičku mrežu počeo graditi prije tri godine, kao zadnji na tržištu nakon što je United Grupa preuzela Tele2 Hrvatska i preimenovala ga u Telemach. Kao izazivač na tržištu kojim su vladali HT i A1, Telemach je donio novu dinamiku na tržište i potaknuo veće investicije cijelog sektora u infrastrukturu.

- Djelima pokazujemo ono što govorimo, prevladali smo sve prepreke i stalno pomičemo granice tržišta, prvenstveno na korist svojih korisnika, a posljedično i svih drugih - istaknuo je predsjednik Uprave Telemacha Adrian Ježina.

- Ključna prednost Telemacha je tehnološki napredna i cjenovno najpovoljnija usluga, i to bez cifranja. Zašto bismo našim korisnicima prodavali nešto manje kad uz vrhunskom tehnologiju mogu  dobiti više i bolje po pristupačnim cijenama? Upravo je taj pristup pretočen i u našu najnoviju ponudu čime Telemachova snažna ulaganja u 10 Giga optičku mrežu dobivaju puni smisao, a korisnici najveću vrijednost za uloženi novac. Ozbiljni smo u namjeri da napredne tehnologije kontinuirano stavimo u punu funkciju i na korist svim građanima jer mi tu priču u Telemachu zaista živimo - rekao je Ježina dodavši kako korisnici u vremenima sve bržeg razvoja tehnologije više ne bi trebali birati između niske cijene i brzine već da telekomi moraju biti u stanju na jednostavan način ponuditi najmoćnije tehnologije. 
 
Telemach je temelje za ovu ponudu postavio od prvog dana svog ulaska na tržište fiksne mreže, kad je zahvaljujući investiciji od 100 milijuna eura, prvi u Hrvatsku doveo najsuvremeniju tehnologiju te krenuo u smjeru snažnije digitalizacije Hrvatske prateći europsku razinu. Zahvaljujući tome, danas gotovo 200 tisuća kućanstava u 12 gradova diljem Hrvatske ima gigabitnu mrežu.
 
Snažan je ovo vjetar u leđa i poslovnim korisnicima, posebice malim i srednjim poduzećima kod kojih, prema zaključcima Digitalnog desetljeća, postoji neiskorišteni potencijal za poboljšanje digitalnog intenziteta. Telemach je, kako ističu, snažno iskoračio u segment poslovnih korisnika, gdje je nekoliko velikih banaka prešlo na njihovu mrežu, a smatraju da će njihova nova ponuda biti podstrek malim i srednjim tvrtkama da se brže digitaliziraju.
 
- Doprinos Telemacha u području optičke mreže ima posebnu važnost ako se uzme u obzir da je Telemach ovaj značajni pothvat napravio u svega tri godine, dok se u razdoblju prije njegovog dolaska na tržište, napredna infrastruktura gradila puno dulje. Svoju 10 Giga mrežu Telemach ubrzano gradi dalje s namjerom da do kraja 2027. godine bude dostupna za 500 tisuća kućanstava - poručuju iz ovog telekom operatera.
18. lipanj 2024 04:13