Ukratko
StoryEditor

JGL: Sva izvozna potraživanja osigurana, kao i stabilnost poslovanja

07. Ožujak 2022.

Iz Jadran Galenskog Laboratorija (JGL) u ponedjeljak su, vezano uz situaciju u Ukrajini koja je jedno od najvažnijih tržišta za tu farmaceutsku kompaniju, izvijestili da su sva izvozna potraživanja te tvrtke osigurana putem banaka ili osiguravajućih društava te da to osigurava stabilnost njezina poslovanja.

- Osim toga, trenutno poslujemo na oko 60 tržišta svijeta te nastavljamo s prodajom, investiranjem i ulaganjima u skladu s poslovnim planovima - naveli su iz JGL-a u obavijesti o utjecaju političke situacije u Ukrajini na poslovanje te tvrtke, objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Ističu da je ukrajinsko tržište jedno od najvažnijih za JGL, s tržišnom prodajom od 13 milijuna eura u 2021. te da sada na tom tržištu poslovanje stoji. 

U Rusiji, pak, sada posluju bez teškoća, no izloženost valutnom riziku je, zbog pada vrijednosti ruske rublje, sve značajnija. Iz Jadran Galenskog navode da je jasno da situacija utječe na financijsko tržište, na kojem je pala vrijednost ruskog rublja, što je bilo očekivano.

- No, kako smo pomno pratili razvoj događaja i zahuktavanje situacije, u procesu planiranja smo bili svjesni napetosti i rizika, pa smo to uzeli u obzir kod planova aktivnosti za 2022. godinu - dodali su iz JGL-a.

Podsjećaju da je JGL već doživio sličnu situaciju na tom tržištu, u 2014. i 2015., ističući da su sada puno pripremljeniji i poslovno otporniji nego tada. Stoga će, kažu, na osnovi svega navedenog, poslovno upravljati ovom krizom u najboljem interesu zaposlenika i kompanije.

Iz te tvrtke još jednom naglašavaju da je, s obzirom na najnoviju situaciju u Ukrajini i eskalaciju sukoba, kao i do sada, na prvom mjestu zdravlje i sigurnost 63 zaposlenika u toj zemlji te da nastoje učiniti sve što mogu da ih zaštite.

Za sada su svi zbrinuti i dobro su, no, kod mnogih je prisutan strah, navode iz riječke farmaceutske tvrtke u kojoj se nadaju da će biti pronađeno diplomatsko rješenje i da će sukob brzo završiti.

19. travanj 2024 15:55