Ukratko
StoryEditor

Prva Konferencija za žene u trgovini imat će šest impresivnih predavačica

11. Listopad 2022.

Kako su žene te koje donose 80 posto odluka o kupovini i kućanstvu, problem je što su malo zastupljene u upravama kompanija u FMCG i proizvođačkom sektoru u maloprodaji. Kompanije koje žele osvojiti tržište kojim dominiraju žene moraju odražavati bazu svojih kupaca, tj. žene bi trebale biti zastupljene u upravama u kojima se donose odluke.

Nemilosrdnost tržišta

Upravo zbog toga odlučili smo organizirati prvu Konferenciju za žene u trgovini - maloprodaja, veleprodaja, logistika i proizvodnja. Cilj je konferencije osnažiti žene koje već rade u tom sektoru, ali i privući nove žene u industriju. U konačnici, cilj je povećanje broja žena u upravama kompanije iz industrije.

Održat će se 20. listopada, a uz neizostavni networking, prisutne će imati priliku čuti sjajne govornice. Konferenciju će otvoriti Maša Mutić, Manager IQOS Experts and Direct Retail at Phillip Morris International, koja će svojim izlaganjem „Izazovi, promjene i osobni razvoj.“ Pričat će o izazovima i prilagodbama kompanije koja se bavi maloprodajom, a prolazi veliku transformaciju iz uhodanog biznisa koji je stabilan.

Na binu će se potom popeti Izvršna direktorica Namještaja Mima Marina Marjanović koja će u predavanju naziva „Nemilosrdnost tržišta i male kompanije“ objasniti što to znači igrati igru na nemilosrdom tržištu i kako uvesti malu kompaniju uz bok s ‘velikim igračima’ u sektoru maloprodaje namještaja.

‘Maratonom do uspjeha’

Ivana Bijelić, Izvršna direktorica tvrtke Bijelić Co s temom „Maratonom do uspjeha“ okupljenima dati presjek osobnog i profesionalnog rasta i razvoja metaforički prikazanih kroz nekoliko faza pripreme za istrčavanje maratona. Također, dati će svoje metode za nošenje sa stresom te objasiti kako steći potrebno samopouzdanje.

Potom, slijedi predavanje „Emocinalna inteligencija u poslu“ Davorke Tolić, trenera, coacha i konzultata iz Tremola. Dati će savjete kako se nositi s rastućim poslovnim izazovima te što može pomoći da uz stručnost i iskustvo maksimizirate vlastiti potencijal, istovremeno kontrolirajući razinu stresa. Osvještavanje i rad na emocionalnog inteligenciji pomaže da se povećaju samosvijest, samopouzdanje i samokontrola. Tad je moguće unaprijediti sposobnost komuniciranja te upravljanje promjenama. Nakon predavanja, Tolić je proglasiti Future leaders.

Nova zajednica žena u trgovini

Posljednja govornica prije stanke za ručak bit će Marina Gulin-Ivanišević, Executive Director at Vitapur, koja će pričati o svojem profesionalnom i osobnom putu.

Marina Starčević Executive je purchasing director u Mlinaru, a predavanje naše pretposljednje govornice nešto je što ne smijete propustiti.

Službeni dio konferencije zatvorit će Sandra Kokorić, Direktorica marketinga u SPAR Hrvatska, koja će zasigurno zaintrigirati prisutne marketinškim pričama ovog retail diva.

Za sudjelovanje na Konferenciji za žene u trgovini u Hotelu Aristos se možete prijaviti ovdje, a družimo se 20. listopada.

02. listopad 2023 14:24