Aktualno
StoryEditor

[1000 NAJVEĆIH] Iva Pripuz Špekuljuk: Cilj C.I.O.S. Grupe je proizvoditi energiju iz otpada

23. Lipanj 2019.

Brojne kratkoročne, ali i dugoročne, planove postavila je C.I.O.S. Grupa; prije svega to je nastavak pozitivnog trenda rasta ostvarenog u 2018., kako u dijelu prihoda tako i količini sakupljenog i obrađenog otpada, zadržavanje i blago povećanje broja zaposlenih, uz nastavak ulaganja u nove tehnologije, ključna su određenja plana C.I.O.S.

Grupe u 2019. godini. Iva Pripuz Špekuljuk, članica Uprave C.I.O.S.-a i CE-ZA-R-a, ističe da ta tvrtka kao vodeća u regiji i, naravno, u Hrvatskoj u sektoru gospodarenja otpadom, planira povećati količine sakupljenog i obrađenog otpada 15 posto u odnosu na poslovnu 2018., na gotovo 700 tisuća tona, uz gotovo 1.000 zaposlenih u Hrvatskoj i prihode koji premašuju 1,5 milijardi kuna.

-Pribrojimo li tome i podatke o poslovanju u BiH te Srbiji, cilj nam je poslovnu 2019. godinu završiti s gotovo dvije milijarde kuna konsolidiranih prihoda. Stalnim ulaganjem u nove proizvodne tehnologije, u manipulativnu i transportnu opremu, jačanje kapaciteta za oporabu, planiramo u sklopu CE-ZA-R-a otvoriti do kraja godine i dvije nove lokacije za sakupljanje i obradu različitih vrsta otpada. U poslovanju koje traje godinama, ne postoje pesimisti ni optimisti, postoje realisti. Mi smo realisti, ali istodobno i vizionari koji smo svoje procjene i planove znali postaviti u realne okvire, ali i prepoznati tržišne potencijale. Zbog toga i gledamo nekoliko godina unaprijed, s ciljem da u sljedeće tri godine povećamo količine otpada na milijun tona. Sve to prate i naša stalna ulaganja u BI business intelligence segmente, odnosno informatičko praćenje učinkovitog pretvaranja otpada u resurse i sekundarne sirovine u realnom vremenu – kaže Pripuz Špekuljuk ističući da je C.I.O.S. Grupa uvijek je bila, jest i bit će predvodnik u svom segmentu i sektoru gospodarenja otpadom te je cilj zadržati visoke standarde, povećavati kapacitete najboljih raspoloživih tehnika za sakupljanje i materijalnu oporabu otpada, biti društveno odgovoran sustav kompanija i, naravno, ostati tržišni lider na hrvatskom i regionalnom tržištu.

Pred C.I.O.S. Grupom je i izazov zaokruživanja cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na razini Grupe – proizvodnja energije iz otpada kojeg nije moguće materijalno oporabiti.

19. travanj 2024 10:34