Aktualno
StoryEditor

Adecco kupuje američku privatnu školu informatike General Assembly

16. Travanj 2018.

Švicarska kompanija za posredovanje pri zapošljavanju Adecco Group objavila je u ponedjeljak da će za 412,5 milijuna dolara kupiti američku privatnu školu informatike General Assembly.

General Assembly osnovan je 2011. godine a specijalizirao se za područje znanosti o podacima i na analize. Prošle godine ostvarili su prihode od oko 100 milijuna dolara a u ovoj godini bilježe visoki stupanj popunjenosti tečajeva, navodi se u priopćenju švicarske kompanije.

>>>Adecco kupio Vettery

Popis klijenata General Assemblyja uključuje prema podacima na njihovoj internetskoj stranici Viacom, Pearson i L‘Oreal. Adecco je krenuo u akvizicije kako bi poboljšao poslovne rezultate i uhvatio korak s konkurencijom s višim stopama rasta, poput Randstada.

U švicarskoj kompaniji očekuju sinergiju sa General Assemblyjem na području obrazovanja, posebno u segmentu prekvalifikacija koji pokriva Lee Hecht Harrison.

>>>Adecco: Neto dobit skočila 22 posto zahvaljujući potražnji za radnicima u Italiji i Francuskoj

- General Assembly trenutno je u fazi značajnog povećanja ulaganja pa se očekuje se da će umjereno smanjiti rezultate grupe u 2018. godine. Utjecaj tog smanjenja uključen je u aktualne smjernice grupe o planiranim strateškim ulaganjima, dodaje se u priopćenju Adecca.

- Očekuje se da će od 2019. godine General Assembly postupno povećavati poslovne rezultate (grupe). Srednjoročno bi marža EBITA General Assemblyja trebala biti znatno veća od prosjeka grupe, napominju iz švicarske kompanije.

U protekle tri godine prihodi američke kompanije rasli su 30 posto godišnje, ističu u Adeccu.

04. prosinac 2022 03:14