Aktualno
StoryEditor

Atlantic će svake godine dioničarima isplaćivati 25 posto dobiti

07. Rujan 2018.

Svi dioničari Atlantic grupe mogu računati na to da će kompanija svake godine isplaćivati dividenda u iznosu od 25 posto konsolidirane dobiti društva. U obavijesti koju je Atlantic grupa objavila na Zagrebačkoj burzi stoji kako s obzirom na vrlo ambiciozne planove rasta, politika isplate dividende se temelji na konceptu da se najveći dio dobiti ostvarene u poslovnoj godini, zadrži u svrhu daljnjeg investiranja u razvoj kompanije. No, postoji uvjet.

>>>Atlantic Grupa ostvarila 167,6 milijuna kuna dobiti, rast od 8,8 posto

- Politika isplate dividende će se provoditi u skladu s razvojnim planovima i stanjem na tržištu kapitala, odnosno, sukladno rastu neto dobiti, razine prihoda, očekivanom porastu vrijednosti imovine Atlantic Grupe, te drugim relevantnim čimbenicima. U slučaju ispunjenja gore opisanih uvjeta, namjera je kompanije da dioničarima isplaćuje do 25 posto konsolidirane dobiti u obliku dividende – stoji u obavijesti.

Ističe se kako prijedlozi Uprave i Nadzornog odbora Društva za isplatom dividende odražavaju navedeni stav, a konačnu Odluku o isplati dividende, iznosu i načinu njezine isplate utvrđuje se odlukom Glavne skupštine Društva. Podsjetimo, čelni čovjek Atlantic Grupe, Emil Tedeschi, većinski je vlasnik kompanije s udjelom od 50,2 posto.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

28. travanj 2024 22:07