Hrvatska
StoryEditor

Bandić snimio Bernardiću na CD što je sve napravio oko Jakuševca

28. Kolovoz 2012.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na današnjoj je sjednici gradske skupštine apelirao na pronalaženje modela rješenja za problem odlagališta otpada Jakuševec koji bi bio primjenjiv i na druga odlagališta u Hrvatskoj.

Gradonačelnik je opovrgnuo da želi prebaciti odgovornost na skupštinu i resorno ministarstvo, nego da ih želi uključiti u pronalaženje konačnog rješenja.- Odlagalište otpada Jakuševac nije problem samo građana Jakuševca, nego svih građana Zagreba, a u njegovu rješavanju nije učinjeno dovoljno - rekao je Bandić na izvanrednoj sjednici gradske skupštine. Zastupnici na njoj raspravljaju objedinjeno o gradonačelnikovu prijedlogu da vladi uputi po hitnom postupku prijedlog za donošenje uredbe o utvrđivanju prava na područjima odlagališta otpada u Hrvatskoj, kojima je istekla dozvola za odlaganje otpada, te o prijedlozima građana Jakuševca.

Bandić je predsjedniku Gradske skupštine Davoru Bernardiću uručio CD s podacima što je sve učinjeno na sanaciji odlagališta otpada Jakuševec proteklih godina. Također je napomenuo da ono od 31. prosinca 2010. - više nema uporabnu dozvolu. Odbor Gradske skupštine za Stautut, Poslovnik i propise smatra da skupština nije nadležna predlagati vladi donošenje predložene uredbe.

30. travanj 2024 04:17