Hrvatska
StoryEditor

‘Bit ću sretna ako ‘lex Perković‘ bude najgora teškoća‘

29. Kolovoz 2013.
Piše:
liderhrt

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je nakon sjednice Vlade da su u Vladi gledišta o ‘lex Perkoviću‘ sada usklađena. Nije, međutim, mogla reći kad će se ići u izmjene Zakona o europskom uhidbenom nalogu i hoće li to biti u rujnu.

Napomenula je pritom kako to ni na koji način ne utječe na moguću inicijativu da se razmotri eventualna neravnopravnost pojedinih država članica u tom pitanju. ‘Hrvatska će ih poštovati", rekla je. Na pitanje hoće li najnovija hrvatska pozicija glede ‘lex Perkovića‘ zadovoljiti Europsku komisiju, koja je najavila da će za svaki slučaj pokrenuti postupak pripreme određenih mjera protiv Hrvatske, odgovorila je kako misli da Komisija ‘normalno funkcionira‘. Dodala je kako Komisija ima primjedbe na mnoge države, pa će imati i na Hrvatsku u budućnosti.

Na pitanje kako je tako brzo premijer promijenio mišljenje, odgovorila je da to nije bilo baš tako. ‘Razgovarali smo o tome dosta dugo i sagledavali razne aspekte i nije to tako brzo došlo, ali na kraju je zauzeto stajalište da se na ovaj način pristupi problemu: dok je pravilo na snazi, u sklopu njega funkcioniramo, a istovremeno ide inicijativa da se pravilo usavrši‘, rekla je Pusić.

Naglasila je da će biti ‘sretna‘ ako sve što se događa oko ‘lex Perkovića‘ bude najgora teškoća koju će Hrvatska imati.

15. svibanj 2024 19:21