Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

14. Travanj 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za petak, 14. travnja:

SPLIT - Konferencija za medije u povodu održavanja 4. "Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije – ASDA". Konferenciji će nazočiti državni tajnik u Ministarstvu obrane RH Zdravko Jakop, pomoćnik ministra obrane za materijalne resurse ujedno i direktor Izložbe ASDA 2017. Roman Mikulić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice (HRM) komodor Predrag Stipanović i Povjerenica Vlade RH  za Grad Split Branka Ramljak. Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija (ASDA - Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference) međunarodna je izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme koja će se po četvrti put održati u Splitu, u Spaladium areni od 26. do 28. travnja, pod pokroviteljstvom Vlade RH i uz potporu Ministarstva obrane RH. Organizator izložbe je američka tvrtka TNT Production Inc., specijalizirana za organizaciju sajamskih priredbi takvog tipa. Na ovogodišnjoj izložbi očekuje se kao i prethodnih godina sudjelovanje više od 100 domaćih i inozemnih izlagača te dolazak velikog broja stranih izaslanstava, visokih dužnosnika zaduženih za obrambeni sektor ili opremanje vlastitih oružanih snaga.

ZAGREB - Konferencija za medije političke platforme "Zagreb je NAŠ",  na kojoj će se predstaviti kandidati za dogradonačelnike, odnosno dogradonačelnice. Uz kandidate koji će biti predstavljeni, sudjelovat će i gradonačelnički kandidat platforme Tomislav Tomašević  (10 sati, Iblerov trg, ispred sjedišta SDP-a).

ZAGREB - Udruga branitelja Domovinskoga rata "Zagrebački velesajam", Udruga hrvatskih branitelja Domovinskoga rata 91. u suradnji s drugim udrugama i organizacijama proizašlim iz Domovinskoga rata dodijelit će "Veliko zlatno srce" redatelju Jakovu Sedlaru. Priznanje "Veliko zlatno srce" dodjeljuje se pojedincima za izniman doprinos u stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske te očuvanju i širenju istine o Domovinskom ratu. U programu sudjeluju akademik Ivan Aralica, književnik i publicist Hrvoje Hitrec, Mirko Barišić i Dubravko Šimenc (11 sati, dvorana Brijuni, Upravna zgrada Zagrebačkog velesajma).

27. travanj 2024 12:26